Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αφού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σημαντικές βιταμίνες (C και B6) και τρυπτοφάνη, ένα απαραίτητο για τον οργανισμό αμινοξύ, όπως επίσης και σε σημαντικά ιχνοστοιχεία (κάλιο και μαγνήσιο) και διαλυτές ίνες. Η υπέροχη κρεμώδης γεύση τους και τα οφέλη για τον οργανισμό, αρκούν για να μπορέσουμε να καταλάβουμε γιατί είναι το αγαπημένο φρούτο ολοκλήρου του πλανήτη.

Είναι σίγουρο ότι οι πελάτες σας θα λατρέψουν αυτά τα κεράσματα για το ρόφημά τους και εσείς την πανεύκολη συνταγή για μπισκότα με μπανάνα και κομματάκια σοκολάτας. Είναι μια εξαιρετική συνταγή για να χρησιμοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες σας από την Chiquita.

Συστατικά:
1.5 μπανάνες
165 γρ. αλεύρι σίτου
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
0.5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
0.5 κ.γ. κανέλα
0.25 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
0.5 κ.γ. μαγειρική σόδα
160 γρ. κομματάκια σοκολάτας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: 
Βήμα 1: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 °C.
Βήμα 2: Σε ένα μπολ, λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
Βήμα 3: Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε τη ζάχαρη με το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει αφράτο.
Βήμα 4: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το αυγό, τις μπανάνες και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Βήμα 5: Προσθέστε το αλεύρι σίτου, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι στο μείγμα με τις μπανάνες.
Βήμα 6: Προσθέστε σταδιακά το μείγμα στο χτυπημένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 7: Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε.
Βήμα 8: Με ένα κουτάλι βάλτε γεμάτες κουταλιές από το μείγμα σε μια λαδόκολλα, και έπειτα ψήστε για περίπου 12-15 λεπτά.