Πόσο ωραία τα κρύα βράδια για παρέα και ατελείωτες συζητήσεις; Αλλά μια βραδιά με φίλους χωρίς ένα ποτάκι, ε είναι μισή, δεν είναι; Και ωραίο το καλοκαίρι, ωραία τα κοκτέιλς και δροσερά και εντυπωσιακά, αλλά όταν έξω κάνει κρύο δεν μπορείς να πιείς  frozen margarita. Και ποιος είπε ότι τα κοκτειλς πρέπει να είναι γεμάτα θρυμματισμένο πάγο; Δείτε τρία χειμερινά, παρεϊστικα ποτά, ιδανικά για τις κρύες μέρες.

Hot Toddy, με βάση το ουίσκι.

Ζεστό και γλυκό, το Hot Toddy, είναι από τα γνωστότερα «χειμερινά» ποτά.

Χρειάζεστε:

  • 30 ml βραστό νερό
  • 30 ml ουίσκι
  • 2 γαρύφαλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φλούδα από λεμόνι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1-2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο

Ρίχνετε το βραστό νερό σε μία κούπα, χτυπάτε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα shaker, προσθέτετε το μίγμα στην κούπα με το νερό και ανακατεύετε.

Διαφορετικό τσάι, με βάση το ρούμι

Ζεστό, χαλαρωτικό τσάι, με λίγο ρούμι και μπαχαρικά. Άρωμα τέλειο!

Χρειάζεστε:

  • δύο φακελάκια τσάι, πράσινο ή μαύρο
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 50 ml μαύρο ρούμι
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 2 κ.γ. μέλι
  • λίγο χυμό λεμόνι

Ρίχνετε το βραστό νερό σε μία κούπα, βάζετε το τσάι, περιμένετε 5 λεπτά για να αφαιρέσετε τα φακελάκια, χτυπάτε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα shaker, προσθέτετε το μίγμα στην κούπα με το νερό και ανακατεύετε

Ζεστό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά και πορτοκάλι

 

Το ζεστό κόκκινο κρασί είναι σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων σε όλη την Ευρώπη, γνωστό και ως Glühwein αλλά ας μην κολλάμε στις γιορτές. Κάνει κρύο και πριν και μετά τα Χριστούγεννα.

Χρειάζεστε:

  • 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • λίγο γαρίφαλο
  • μια φλούδα πορτοκάλι

Ζεσταίνετε το κρασί σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, όχι όμως για πολλή ώρα γιατί θα εξατμιστεί όλο το αλκόολ. Επίσης, όση περισσότερη ώρα αφήσετε τα μπαχαρικά μέσα στο κρασί, τόσο περισσότερο άρωμα θα πάρει, οπότε καλύτερα να το αδειάσετε σε μία κανάτα με τα μπαχαρικά και να τα στραγγίζετε κατά το σερβίρισμα.

PS. Απολαύστε υπεύθυνα!

Δεκέμβριος 2016