Η υπέροχη κρεμώδης γεύση της μπανάνας και τα οφέλη για τον οργανισμό, αρκούν για να μπορέσουμε να καταλάβουμε γιατί είναι το αγαπημένο φρούτο ολοκλήρου του πλανήτη. Επίσης, το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να πετάξετε τις ώριμες μπανάνες. Μπορείτε απλά να τις καταψύξετε για να τις διατηρήσετε και να έχετε εύκαιρα τα υλικά για τα καλύτερα γλυκά και παγωτά που μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας.

Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι αγοράζετε την κατάλληλη ποσότητα και βοηθάτε στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων, ακολουθήστε απλά τα 4 ακόλουθα βήματα και δείτε τις παρακάτω συνταγές από την Chiquita.

  1. Ξεφλουδίστε τη μπανάνα και κόψτε την μικρά κομμάτια.
  2. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα δίσκο χωρίς να ακουμπάει το ένα με το άλλο.
  3. Αφήστε για λίγη ώρα το δίσκο την κατάψυξη.
  4. Μόλις παγώσουν βάλτε τα κομμάτια μπανάνας σε ένα τάπερ και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη.

Ιταλικό παγωτό με μπανάνα

Αυτή η καινούργια version μίας παλιάς, αγαπημένης συνταγής έχει φανταστική γεύση χωρίς πολλές θερμίδες. Απλά αναμείξτε παγωμένες μπανάνες με ελληνικό γιαούρτι και εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, καταψύχετε και έχετε έτοιμη μία μοναδική λιχουδιά που όλοι θα λατρέψουν.

Συστατικά για 2 μερίδες:

  • 3 ώριμες Μπανάνες (με καφέ στίγματα στη φλούδα) κομμένες και κατεψυγμένες
  • 70 g γιαούρτι
  • 1 ml εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση: 
Βήμα 1: Τοποθετήστε τις κατεψυγμένες μπανάνες σε ένα πολυμίξερ και χτυπήστε τις μέχρι να αποκτήσουν σύσταση μαλακού παγωτού.
Βήμα 2: Προσθέστε το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και αναμίξτε καλά.
Βήμα 3: Μεταφέρετε το μίγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά προτού το σερβίρετε.

Vegan παγωτό με μπανάνες, matcha, ακτινίδιο και μούρα

Γι’ αυτή την απλή συνταγή χρειάζεται απλά να αναμείξετε παγωμένα φρούτα, σκόνη matcha και γάλα αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν, να το αφήσετε για μία ώρα στην κατάψυξη και είναι έτοιμο. Είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα από το πιο γευστικά παγωτά που έχετε δοκιμάσει;

Συστατικά για 2 μερίδες: 

  • 2 μπανάνες
  • 60 ml γάλα αμυγδάλου
    Για τις γεύσεις :
  • 2 ακτινίδια
  • 1 κ.σ. σκόνη μάτσα
  • 40 g σμέουρα
  • 2 κ.σ. κόκκινα φραγκοστάφυλα
  • 80 g μύρτιλα
  • 60 g φράουλες

Εκτέλεση: 
Βήμα 1: Κόψτε τις μπανάνες σε κομμάτια καθώς και τα άλλα φρούτα και βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
Βήμα 2: Αναμίξτε τις κατεψυγμένες μπανάνες με τα άλλα φρούτα και το γάλα αμυγδάλου μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 3: Βάλτε πάλι το μίγμα στην κατάψυξη για να αποκτήσει ωραία υφή παγωτού. Αυτό θα χρειαστεί μία ώρα.
Βήμα 4: Σερβίρετε!