ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 450γρ καστανή ζάχαρη
  • 250γρ τριμμένη καρυδόψιχα
  • 2 κγ κανέλα
  • 1κγ γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/2κγ αλάτι
  • 1 κ σούπας μπέικιν
  • 1.5 κγ σόδα μαγειρικής
  • 6 αβγά
  • 450ml σπορέλαιο
  • 6 μεγάλα καρότα τριμμένα

**Υλικά για βουτυρόκρεμα**

  • 180γρ βούτυρο
  • 250γρ τυρί κρέμα
  • 800γρ ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε. Μαζί με αυτά και την τριμμένη καρυδόψιχα. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη για 5 λεπτάκια σε μέτρια ένταση! Μετά προσθέτουμε το λάδι και τα καρότα.
  2. Ενσωματώνουμε τα στεγνά υλικά μέσα στα υγρά λίγο λίγο και ανακατεύουμε καλά!
  3. Λαδώνουμε 2 φόρμες από κέικ (μέτριες) και μοιράζουμε το μείγμα σε αυτές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° Κελσίου στον αέρα για 45 λεπτά η μέχρι να βγει από μέσα στεγνό ένα μαχαίρι η ξυλάκι!
  4. Μέχρι να ψηθούν, φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα! Χτυπάμε με ένα μίξερ το βούτυρο και σε αυτό προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό!
  5. Έπειτα, προσθέτουμε λίγο λίγο την άχνη ώσπου να δέσει! Μόλις κρυώσουν τα κέικ, αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω την κρεμούλα η κόβουμε στην μέση το κέικ και δημιουργούμε 2 στρώσεις για πιο…γλυκιές μπουκιές! Καλή επιτυχία!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!