ΥΛΙΚΑ

  • 2 αβγά
  • 3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1 κ σούπας γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ σούπας κανέλα
  • 1κγ τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1κγ σόδα μαγειρικής
  • 1κ σούπας μπέικιν
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 100γρ (τουλάχιστον) τριμμένα στο χέρι, καρύδια

Εκτέλεση:
-Πρώτο βήμα: Προθέρμανση ο φούρνος στους 180° στον αέρα! Χτυπήστε πολύ καλά τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα! Σε ένα πιάτο, λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μαζί με το γάλα και τα μπαχαρικά. Προσθέστε τις στο μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά!
Ψήστε σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα για κέικ για 45 λεπτά!
Αφήστε το 15 λεπτά να κρυώσει προτού το κόψετε.

 


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!