Κολοκυθόσουπα: η συνταγή του φθινοπώρου
Ο καιρός σιγά σιγά αρχίζει να δροσίζει, ενώ η εποχή είναι ιδανική για τις πεντανόστιμες κολοκύθες, οι οποίες δημιουργούν μοναδικά πιάτα, εκ των οποίων ξεχωρίζει η κολοκυθόσουπα.
Η πλούσια σε ωμέγα-3 κολοκύθα προστατεύει από την υψηλή αρτηριακή πίεση και βοηθάει στη μείωση της ολικής και της κακής χοληστερόλης.
Για τη δημιουργία της μοναδικής αυτή συνταγής χρειάζονται:
- 100ml ελαιόλαδο
- 2 κιλά κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη σε κομμάτια των –περίπου- 2 εκατοστών
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- χυμό από 2 πορτοκάλια και ξύσμα
- 2 καρότα
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- μαύρο πιπέρι
- 100ml κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε μια κατσαρόλα, ρίξτε το λάδι κι έπειτα την ψιλοκομμένη κολοκύθα και τα ψιλοκομμένα καρότα. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι η κολοκύθα να αρχίσει να διαλύεται. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το χυμό πορτοκάλι, καπακώστε την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά. Προσθέστε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και βράστε για άλλα 2-3 λεπτά, απομακρύνοντας έπειτα την κατσαρόλα από τη φωτιά. Για πιο απαλή υφή μπορείτε να την περάσετε από το μπλέντερ ή να τη χτυπήσετε με το χέρι. Σερβίρετε προσθέτοντας παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι.