Κολοκυθόσουπα: η συνταγή του φθινοπώρου
Ο καιρός σιγά σιγά αρχίζει να δροσίζει, ενώ η εποχή είναι ιδανική για τις πεντανόστιμες κολοκύθες, οι οποίες δημιουργούν μοναδικά πιάτα, εκ των οποίων ξεχωρίζει η κολοκυθόσουπα.
Για τη δημιουργία της μοναδικής αυτή συνταγής χρειάζονται:
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 ml βούτυρο
- 2 κιλά κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, σε κομμάτια
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- χυμό από 2 πορτοκάλια και ξύσμα
- 2 καρότα
- 50 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- 100ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε μια κατσαρόλα, ρίξτε το λάδι και το βούτυρο κι ύστερα τα κομμάτια της κολοκύθας και τα ψιλοκομμένα καρότα. Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 10 με 12 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας μέχρι η κολοκύθα να αρχίσει να λιώνει. Προσθέστε τον ζωμό και τον χυμό, σκεπάστε και πάλι την κατσαρόλα και αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά. Προσθέστε την γραβιέρα και την κρέμα γάλακτος και βράστε για άλλα 2 λεπτά, αποσύροντας μετά την κατσαρόλα από τη φωτιά. Για πιο απαλή υφή μπορείτε να την περάσετε από το ραβδομπλέντερ ή να τη χτυπήσετε με το χέρι. Σερβίρετε προσθέτοντας λίγη τρυμμένη γραβιέρα και μαύρο πιπέρι και λίγη πάπρικα.
1η δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου, 2018