Ποιος δε λατρεύει να τρώει και να απολαμβάνει λαχταριστά γλυκά; Ποιος δεν θα ήθελε να απολαύσει γλυκές γεύσεις ύστερα από ένα γεύμα; Πώς αλλιώς μπορεί να ολοκληρωθεί ένα ήδη καλό γεύμα, αν όχι με λίγη γλύκα;

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν εδώ μοναδικές συνταγές για λαχταριστά γλυκά, που μπορούν να ενσωματωθούν και στο πιο απαιτητικό μενού, είτε για να ευχαριστήσετε τους επισκέπτες σας, πριν ή μετά το γεύμα τους. Τα μοναδικά αυτά γλυκά φτιάχνονται μόνο με 2 υλικά. Κοινώς, 2 σε 1, και λίγα υλικά, και πολύ οικονομικά και πολύ νόστιμα!

1. Κέικ Nutella : Συνταγή

 4 αυγά & 240γρ Nutella

  •  Χτυπάμε τα αυγά σε μεγάλη ταχύτητα με το μίξερ, μέχρι τριπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 6 λεπτά .
  •  Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων τη Nutella για περίπου 20 δευτερόλεπτα για να γίνει πιο μαλακή . Προσθέτουμε το 1 /3 του μίγματος αυγού. Ανακατεύουμε  με μια σπάτουλα  δεξιόστροφα έως ότου να μην υπάρχουν ίχνη αυγών. Το ξανακάνουμε άλλες 2 φορές αυτό!
  • Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, αν θέλουμε το αλείφουμε με λάδι, στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι το  μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το αφαιρέσουμε απο το ταψί.

2. Μους φράουλας: Συνταγή

450 γρ frosting ή βουτυρόκρεμα φράουλας

340 gr σταγόνες λευκής σοκολάτας

  • Λιώνουμε τις σταγόνες λευκής κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν λιώσουν, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε ομοιόμορφα.
  • Απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί και το αφήνουμε στο  ψυγείο να πήξει για 30 λεπτά.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα ή καρδούλες αν είστε πιο γουτσου γούτσου.

3. Παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο ή μπανάνα- nutella: Συνταγή

Αντί για φυστικοβούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Νutella!

4 μεγάλα πολύ ώριμες μπανάνες 

2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο 

  • Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις καταψύχουμε για 1-2 ώρες
  • Βάζουμε τις μπανάνες και το φυστικοβουτυρο  ή τη νούτελα στο μπλέντερ, αν είναι δύσκολο να γίνει ομοιογενές το μείγμα βάζουμε και λίγο γάλα.
  • Σερβίρουμε αμέσως, αν το θέλουμε πιο παγωμένο το βάζουμε στην κατάψυξη.

4. Palmiers: Συνταγή

περίπου 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη &  1 πακέτο κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας – αποψυγμένα 

  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 ° C, το ράφι στη μεσαία θέση. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη πάνω από στην επιφάνεια που θα δουλέψετε το φύλλο. Ξεδιπλώνουμε 1 φύλλο της ζύμης και το τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια με τη ζάχαρη.
  • ΤΎΛΙΓΜΑ: Ξεκινώντας σε τη μικρή πλευρά του ορθογωνίου, τυλίγουμε τη ζύμη προς το κέντρο του φύλλου, σταματώντας στη μέση. Επαναλαμβάνουμε από την αντίθετη πλευρά, έτσι ώστε οι κύλινδροι να συναντηθούν. Κόβουμε τις άκρες με ένα μαχαίρι.
  • Μετά κόβουμε σε φέτες 1/2 εκατοστού και τοποθετούμε σε μια επίπεδη λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, η απόσταση μεταξύ τους 1 εκατοστό. Πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας  ζάχαρη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να διογκωθούν για 20 έως 23 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

5. Τρουφάκια σοκολάτας: Συνταγή

230 γρ. πακέτο τυρί κρέμα.

2,5 σοκολάτες.

  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα σας. Λιώνουμε τις 2 σοκολάτες στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για 30 δευτερολέπτων μέχρι να λιώσει όλη. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τυρί κρέμα σας και ανακατεύουμε.
  • Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα .
  • Βάζουμε το στο ψυγείο τις μπάλες για περίπου 1 ώρα.
  • Λιώνουμε το μισό της σοκολάτας και τα βουτάμε στη σοκολάτα.