ΥΛΙΚΑ

  • 350γρ μπισκότα πτι μπερ
  • 220γρ βούτυρο λιωμένο
  • 500γρ φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής ΕΛΟΜΑΣ
  • 3 μπανάνες
  • 2 κονσέρβες καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • Κακάο σκόνη για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μούλτι και βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  2. Σε ένα αποσπώμενο ταψί για κέικ (τύπου τσίζκέικ) στρώστε μια λαδόκολλα στην βάση. Ρίξτε από πάνω το μπισκότο και με μια κουτάλα πατήστε το καλά προς τα κάτω. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  3. Στο εν τω μεταξύ, λιώστε ελαφρώς την καραμέλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Κόψτε επίσης τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες. Χτυπήστε και την κρέμα για 2 λεπτά μέχρι να δέσει. (Πρέπει να είναι παγωμένη για να σας πετύχει και όχι πολύ χτύπημα για να μη σας κόψει!)
  4. Βγάλτε την φόρμα από το ψυγείο και βάλτε την καραμέλα, τις μπανάνες και από πάνω την σαντιγί! Αφήστε αποβραδίς στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη η για τουλάχιστον 3 ώρες να δέσει το γλυκό προτού το σερβίρετε! Ρίξτε λίγο κακάο από πάνω και καλή απόλαυση!!!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!