ΥΛΙΚΑ

3 ασπράδια αβγών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ σούπας brandy
1 βανίλια η 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
250γρ ωμά αμύγδαλα άψητα ανάλατα
1 φλιτζάνι αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορφές στην άκρη.
  3. Μετά, διπλώνουμε το αλεύρι μέσα με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τοποθετούμε σε στενόμακρο ρηχό ταψί το οποίο το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 στον αέρα και όταν το βγάλουμε από τον φούρνο και έχει κρυώσει, το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα 24ωρο.
  5. Μετά, το κόβουμε σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε με ένα αιχμηρό μαχαίρι.
  6. Απλώνουμε σε ένα ταψί τις φέτες και ψήνουμε στους 100° Κελσίου στον αέρα για 2 ώρες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να γίνουν τραγανά! Διατηρούνται σε κλειστό αεροστεγές σκεύος για να μην μαλακώσουν! Καλή επιτυχία!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!