Το ντιπάκι είναι μια υπέροχη ιδέα για να καλωσορίσει ένας επιχειρηματίας τους πελάτες του εστιατορίου του. Άλλωστε, ο πελάτης καταφθάνει στο εστιατόριο κατά πάσα πιθανότητα πεινασμένος και γεμάτος όρεξη για φαγητό. Επομένως, τι καλύτερο για εκείνον από το να τον υποδεχτεί το προσωπικό με ένα λαχταριστό ντιπάκι, δίνοντάς του χρόνο για να χαζέψει το μενού μέχρι να αποφασίσει το τι θα παραγγείλει;

ντιπάκι

Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα ανοίξουν την όρεξη των πελατών σας και θα αποτελέσουν μια μοναδικά καλή αρχή για μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία.

-Πικάντικο ντιπ λιαστής ντομάτας.

Πρόκειται για ένα εύκολο και πικάντικο ντιπ που συνοδεύεται, εύκολα, με τραγανά παξιμαδάκια. Το μόνο που χρειάζεται είναι λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε ελαιόλαδο, πελτέ ντομάτας, σκόρδο, πιπερίτσες κόκκινες καυτερές ή μπούκοβο, αλάτι-πιπέρι και ελαιόλαδο.

-Ντιπ ελιάς

Το ντιπ ελιάς είναι ένα υπέροχο κέρασμα για το καλωσόρισμα σε εστιατόρια που ειδικεύονται στο ψάρι, αλλά και στην ιταλική κουζίνα. Παρασκευάζεται πανεύκολα με μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, σκόρδο, κάπαρη, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ελαιόλαδο, ενώ συνοδεύεται πολύ όμορφα με πολύσπορα κριτσίνια.

-Δροσερό ντιπ γιαουρτιού

Ένα πολύ απλό και δροσερό ντιπάκι που δημιουργείται από τη μείξη στραγγιστού ελληνικού γιαουρτιού, με ψιλοκομμένο άνηθο, φρέσκο θυμάρι και δυόσμο. Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ζεστά, στρογγυλά ψωμάκια για το σερβίρισμα.

-Ντιπ πιπεριάς με φέτα

Μοιάζει με τυροκαυτερή αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο γευστικό και ενδιαφέρον. Χρειάζονται μόνο ψημένες στο γκριλ πιπεριές Φλωρίνης, φέτα θρυμματισμένη, κατίκι Δομοκού, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη καυτερή πάπρικα. Συνοδεύεται άριστα με ζεστές και τραγανές μπρουσκέτες γαρνιρισμένες με χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο ή με ξεροψημένες τορτίγιες σπασμένες σε μικρότερα κομμάτια.

Πηγή: www.metrocashandcarry.gr