Τα επιστημονικά δεδομένα έρχονται να ανατρέψουν την πεποίθηση πολλών ότι ο στιγμιαίος καφές αποτελεί ένα από τα πιο «βαριά» είδη καφέ. Εάν θεωρήσουμε ότι ένας καφές χαρακτηρίζεται «βαρύς» ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε καφεΐνη θα διαπιστώσουμε ότι, συγκριτικά με άλλα είδη καφέ που θεωρούνται πιο «ελαφριά», όπως είναι για παράδειγμα ο γαλλικός καφές, ο στιγμιαίος περιέχει λιγότερη καφεΐνη ανά φλιτζάνι.

Ο στιγμιαίος καφές είναι έντονα συνυφασμένος με το αίσθημα τόνωσης και ευεξίας που μας προσφέρει η κατανάλωσή του. Από τη μία, η καφεΐνη που περιέχεται στον στιγμιαίο καφέ αποτελεί μία δόση ικανή να τονώσει σώμα και μυαλό χωρίς όμως να τον καθιστά ιδιαίτερα «βαρύ». Συνεπώς, τα συστατικά του στιγμιαίου καφέ μπορούν να μας φανούν χρήσιμα σε διάφορες φάσεις της καθημερινότητάς μας βοηθώντας μας σε περιστάσεις όπου απαιτείται ενίσχυση της πνευματικής ή της σωματικής απόδοσης, όπως για παράδειγμα στην εργασία, στο διάβασμα, στην άσκηση ή κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Δείτε στο βίντεο πως να φτιάξετε βήμα – βήμα τον τέλειο Nescafé, ζεστό ή κρύο.