Η πίτσα είναι και θα συνεχίσει να είναι στην επικαιρότητα, καθώς δεν πρόκειται για ένα απλό έδεσμα. Είναι εφεύρεση που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Εδώ σας ενημερώνουμε για τις νέες τάσεις, σας δίνουμε ιδέες και tips και σας αποκαλύπτουμε μυστικά για να ανανεώσετε τους καταλόγους σας και να κάνετε το καλό καλύτερο!

πίτσα

Οι τάσεις

Ό,τι συμβαίνει τώρα στο σύμπαν της πίτσας. Ιδέες για τολμηρούς, αλλά και για πιο συντηρητικούς εστιάτορες.

• Ορθογώνιο σχήμα

Μεγάλη επιτυχία που μας έρχεται από το Ντιτρόιτ. Είναι ορθογώνια πίτσα με παχιά, τραγανή κρούστα και κλασικά αλλαντικά στην επιφάνεια, με πιο δημοφιλές το πεπερόνι. Κόβεται πιο εύκολα και είναι πιο νόστιμη από εκείνη της «σχολής του Σικάγο» (πίτσα αφράτη και παχιά), όπου η υπερβολική ποσότητα ζυμαριού λειτουργεί μάλλον εις βάρος της γευστικής εμπειρίας.

• Τοπικά υλικά

Η εντοπιότητα στις πρώτες ύλες είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις κουζίνες του κόσμου. Στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε αυτή τη φιλοσοφία πράξη πολύ εύκολα. Χρησιμοποιήστε τοπικά τυριά (όπως τα κασέρια από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία) και αλλαντικά όπως η λούντζα, το νόμπουλο και το σαλάμι αέρος και δώστε απόλυτα ελληνικό χαρακτήρα στην πίτσα σας.

• Αλλιώτικες σάλτσες βάσης

Ποιος είπε ότι όλες οι πίτσες πρέπει να έχουν ως βάση μια σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, σκόρδο και μυρωδικά; Ναι, ακόμη και αυτή η κλασική συνταγή αμφισβητείται και αντικαθιστάται σταδιακά από μια λευκή σάλτσα Αλφρέντο, πικάντικη Μπάρμπεκιου, ακόμη και από ένα μείγμα αγνού ελαφριού ελαιολάδου με μυρωδικά.

• Ασυνήθιστα τόπινγκ

Πολλοί άνθρωποι έχουν βαρεθεί διαρκώς με τα ίδια υλικά σε μια πίτσα και είναι ανοικτοί σε νέες προτάσεις. Μία από αυτές είναι η προσθήκη ζυμαρικών (τορτελίνια, ραβιόλια κ.ά.) την οποία και βλέπουμε όλο και πιο συχνά στις τρατορίες του εξωτερικού. Μία άλλη είναι μικρά κομμάτια καπνιστών ψαριών (φιλέτο) και μία τελευταία η γλυκιά πίτσα με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, συνοδεία πρσαλίνας φουντουκιού.

• Χωρίς γλουτένη

Η βιομηχανία τροφίμων έχει κάνει σημαντικές προόδους και για αυτό μπορεί και προσφέρει σήμερα άλευρα χωρίς γλουτένη, για την παρασκευή πίτσας για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη ή απλώς επιθυμούν ένα πιο υγιεινό γεύμα. Επειδή υπάρχει ζήτηση η προσθήκη ενός τέτοιου είδους πίτσας στον κατάλογό σας κρίνεται θετική.

Μικρά μυστικά 

Μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε μια πίτσα.

• Θυμηθείτε ένα πράγμα όταν ετοιμάζετε μια πίτσα: Το λιγότερο είναι περισσότερο! Αυτό σημαίνει μην την παραφορτώνεται με υλικά και γαρνιτούρες, διότι τότε το πιθανότερο είναι να δημιουργήσετε ένα μικρό χάος. Επιδιώξτε την απλότητα, ώστε οι γεύσεις να μην επικαλύπτονται μεταξύ τους.

• Η ζύμη χρειάζεται αλάτι, αλλιώς θα είναι άνοστη. Χρειάζεται επίσης και μυρωδικά. Βότανα, σκόνη κρεμμυδιού και λάδι σκόρδου φτιάχνουν ένα πεντανόστιμο μείγμα, επιβεβαιώνοντας το ότι η πίτσα ξεκινάει από το ζυμάρι.

• Το μυστικό για μαλακή, εύπλαστη και ελαφριά ζύμη είναι το φιλτραρισμένο νερό ή το ποιοτικό εμφιαλωμένο. Είναι πιο μαλακό και οι πιο διάσημοι σεφ του κόσμου συμφωνούν ότι  υπάρχει διαφορά σε σχέση με τη χρήση νερού βρύσης. Δοκιμάστε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

• Για να κάνετε πιο τραγανό το τελικό αποτέλεσμα, πασπαλίστε με λίγο ψιλό σιμιγδάλι τη ζύμη σας και ξαναζυμώστε.

Πηγή: www.metrocashandcarry.gr