Η γαστρονομία σημείωσε αρκετές αλλαγές μέσα σε έναν χρόνο γεμάτο περιορισμούς. Η περίοδος που πέρασε έδωσε τη δυνατότητα να αναθεωρήσουμε την προέλευση και το είδος των υλικών που χρησιμοποιούμε στην μαγειρική. Ποια είναι τα υλικά λοιπόν που κερδίζουν έδαφος;

1. Βότανα, Ρίζες και Μανιτάρια
Πάντα υπήρχε ενδιαφέρον για τα λαχανικά σε σχέση με την υγιεινή διατροφή καθώς τα σώματα έχουν ανάγκη από υψηλά θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, συστατικά όπως βότανα, ρίζες και κλασικά μανιτάρια θα κυριαρχήσουν ως τροφική τάση το 2021.

2. Μπιφτέκια φυτικής προέλευσης
Η φυτική πρωτεΐνη σημείωσε πραγματική άνοδο και, σε πολλές περιπτώσεις, κυριάρχησε στην αγορά καινοτομίας στην βιομηχανία fast food.

Αυτή είναι μια διατροφική τάση το 2021 που είναι εδώ για να μείνει. Εάν είστε νέοι στο hype, δοκιμάστε σίγουρα επιλογές σε ένα εστιατόριο ή μαγειρέψτε μόνοι σας ένα γεύμα!

3. Φυτικός “γύρος”
Τα μπιφτέκια δεν είναι το μόνο πράγμα που κάνει ένα φαγητό με κρέας χωρίς κρέας: Ο γύρος με βάση τα φυτικά υλικά είναι ένα πράγμα που κερδίζει έδαφος και θα είναι μια σίγουρη τάση τροφίμων το 2021.

4. Spreads και Βούτυρα
Φαίνεται ότι υπάρχει ένας τύπος αλείμματος ή βουτύρου για απολύτως οτιδήποτε, αλλά αυτό δεν θα σταματήσει ούτε τις τάσεις των τροφίμων του 2021.

Εάν έχετε νιώσει άνετα με βούτυρα αμυγδάλου και κάσιους, τώρα είναι η ώρα να αναζητήσετε το βούτυρο καρυδιού macadamia. Πολύ προβλέψιμο; Τι λέτε για το βούτυρο από καρπούζι; Οι ευκαιρίες για spreads είναι πραγματικά ατελείωτες!

5. Μαγειρικά Λάδια
Το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο μπορεί να χρειαστεί να κάνουν λίγο χώρο στο ντουλάπι. Μια επερχόμενη τάση τροφίμων το 2021 θα είναι ο πειραματισμός με νέα έλαια στη μαγειρική, είτε για οφέλη για την υγεία, είτε για γεύση είτε και για τα δύο. Μερικά νέα που πρέπει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν λάδι κολοκύθας, ηλιέλαιο και λάδι αβοκάντο.

6. Ρεβίθια
Τα ρεβίθια δεν είναι μόνο για χούμους. Το ταπεινό φασόλι garbanzo είχε μια αναζωπύρωση της δημοτικότητάς του τον τελευταίο καιρό, καθιστώντας το μια από τις πιο εκπληκτικές αλλά αξιόλογες τάσεις φαγητού του 2021.

Πηγή: cozymeal.com