Ο χρόνος μαγειρέματος ή ψησίματος του μοσχαρίσιου κρέατος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη συνταγή, τον τρόπο προετοιμασίας, καθώς και το κομμάτι μοσχαριού που έχουμε. Το διάσημο Brand Certified Angus Beef μας λέει τα σωστά tips για να πετύχουμε το τέλειο ψήσιμο.

Για ένα σωστό ψήσιμο μοσχαρίσια μπριζόλας ή μπιφτεκιού καλό θα ήταν να χρησιμοποιείται ένα θερμόμετρο. Για να μετρήσουμε τη θερμοκρασία, βάζουμε το θερμότερο από το πλαϊνό μέρος, με την άκρη του να φτάνει στο κέντρο του κρέατος, χωρίς όμως να ακουμπά σε κόκκαλο ή λίπος. Απομακρύνουμε, λοιπόν, το κρέας από τη φωτιά όταν το θερμόμετρο δείξει περίπου 10 βαθμούς χαμηλότερα από το επιθυμητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά, έως ότου φτάσουμε σταδιακά στην επιθυμητή θερμοκρασία, ανάλογα με το αν θέλουμε το κρέας μας rare έως well done.

Γενικά, το μοσχαρίσιο κρέας προτείνεται να σερβίρεται μέτρια ψημένο και πάντα περιμένουμε 3 με 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα για ξεκουραστεί το κρέας και να μαζέψει τα υγρά του.

Ποιες είναι λοιπόν οι κατάλληλες θερμοκρασίες και το χρώμα που θα πρέπει να έχει για παράδειγμα μία μπριζόλα σε κάθε βαθμό ψησίματος;

Rare – Σχεδόν ωμή 

Έντονο κόκκινο χρώμα στο κέντρο, 52 βαθμοί

Medium Rare – Ωμή προς Μέτρια

Κόκκινο χρώμα στο κέντρο, 57 βαθμοί

Medium – Μέτρια 

Βαθύ ροζ χρώμα στο κέντρο, 63 βαθμοί

Medium Well – Μέτρια προς καλοψημένη

Απαλό ροζ χρώμα στο κέντρο, 66 βαθμοί

Well Done – Καλοψημένη

Σχεδόν ή καθόλου ροζ χρώμα στο κέντρο, 71 βαθμοί