Πού να χρησιμοποιήσετε τους κρόκους αυγών που περισσεύουν
Οι κρόκοι αυγών προσθέτουν έναν υπέροχο γευστικό πλούτο τόσο στα γλυκά όσο και στα αλμυρά πιάτα, και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πήξη των σαλτσών και να δώσουν στα αρτοσκευάσματα περισσότερο σώμα. Είτε σας περισσεύουν οι κρόκοι από το να φτιάξετε ομελέτες από ασπράδι είτε να χτυπήσετε μια μαρέγκα, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές από αυτές τις συνταγές στο ρεπερτόριό σας για να εκμεταλλευτείτε και το υπόλοιπο αυγό.
Θυμηθείτε ότι τα αυγά είναι καλύτερα όταν είναι φρέσκα, ειδικά σε συνταγές που αναδεικνύουν τη γεύση τους και απαιτούν διαχωρισμό του ασπραδιού από τον κρόκο.
Ένας κρόκος αυγού και αλεύρι πυκνώνουν κάθε σάλτσα για κάθε κλασική ή μη συνταγή.
Η παρασκευή σπιτικής μαγιονέζας δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια, ειδικά με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός ή βάσης. Και τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο που χρειάζεται. Χρησιμοποιώντας ένα ουδέτερο λάδι θα αποδώσετε μια κλασική γεύση μαγιονέζας ή δοκιμάστε να ανταλλάξετε ένα μείγμα ελαιολάδου και φυτικού ελαίου για μια πιο πλούσια γεύση. Η σπιτική μαγιονέζα είναι επίσης ένα θαυμάσιο σημείο εκκίνησης για την παρασκευή όλων των ειδών σος σαλάτας.
Τα αυγά, επίσης, δίνουν το παραδοσιακό ντρέσινγκ σαλάτας Caesar με αυτή τη μεταξένια υφή, με την χαρακτηριστική αλμυρή γεύση από αντσούγιες, σκόρδο και φρέσκο χυμό λεμονιού.
Με το έντονο κίτρινο χρώμα και την πικάντικη γεύση, η σάλτσα ρουγιέ έχει μια πιο γευστική απάντηση στη μαγιονέζα. Συνοδεύεται υπέροχα με ψάρια ή γαρίδες και παραδοσιακά κορυφώνεται σε όλη την Προβηγκία. Φτιάξτε το στο σπίτι σε λίγα λεπτά με αυτή την εύκολη συνταγή.
Φτιάξτε αυτή τη σάλτσα λεμονιού και κρόκου αυγού για να δώσετε στα αυγά Benedict, λαχανικά στον ατμό, ψάρι και κοτόπουλο μια λαχταριστή ώθηση. Ενώ η Hollandaise μπορεί να χρειάζεται λίγη εξάσκηση, δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τη ρίχνετε σε όλα μόλις κατακτήσετε την τεχνική.
Φτιάξτε το δικό σας παγωτό σοκολάτας χρησιμοποιώντας την κατάλληλη συνταγή που ξεκινά με μια μαγειρεμένη βάση κρέμας, στην οποία χρησιμοποιείται αυγό και στη συνέχεια προσθέστε ό, τι μείγμα σας αρέσει. Chips σοκολάτας, πεκάν, αμύγδαλα ή ακόμα και λίγη σκόνη εσπρέσο θα είχαν υπέροχη γεύση. Για να παρασκευάσετε παγωτό δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ολόκληρα αυγά, καθώς οι κρόκοι αρκούν για να δώσουν την πλούσια υφή που επιθυμείτε.
Πηγή: hthespruceeats.com