6 Πρωτότυπες συνταγές για κέικ από τη GREEK MAMA CHEF
1. Κεϊκ Καρότου με επικάλυψη γλυκιάς κρέμας τυριού
.
ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ½ ποτήρι αλεύρι φαρίνα
- 1 ½ ποτήρι τριμμένα καρότα (στις πιο μικρές λεπίδες, περίπου 4 με 5 καρότα μεγάλα)
- 5 κ σούπας φυσικό χυμό πορτοκάλι
- ½ ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κγ κανέλα
- ½ κγ γαρύφαλλο τριμμένο
Επικάλυψη κρέμας:
ΥΛΙΚΑ/strong><
- 50 γρ βούτυρο
- 200 γρ τυρί κρέμα
- 400 γρ ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώστε ένα ταψί η φόρμες για cupcake! Η επιλογή δικιά σας!
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με ένα μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε τo ελαιόλαδο, καρότα, καρύδια και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε. Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, αλάτι, κανέλα και γαρύφαλλο.
- Μόλις ενσωματωθούν καλά τα υλικά, ρίξτε το μείγμα στην φόρμα σας και ψήστε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς η μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα τρυπήσετε στην μέση του γλυκού.
- Για να φτιάξετε την κρέμα τυριού, ανακατέψτε με το μίξερ σας όλα τα υλικά. Τοποθετείστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά προτού σερβίρετε με το κέικ! Τόσος χρόνος χρειάζεται και να κρυώσει ελαφρά το κέικ σας! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
2. Κέικ με χυμό ρόδι και άρωμα πορτοκαλιού!
.
Αφράτο, γευστικό και διαφορετικό!
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ φαρίνα
- 250ml (1 ποτἠρι) ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 250ml (1 ποτήρι) ΦΡΕΣΚΟ χυμό ρόδι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 κούπες καστανή ζάχαρη
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός και σε αυτό προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το ξύσμα. Ἑπειτα τον χυμό ρόδι που έχουμε στύψει φρέσκο (περίπου 3 μικρά ρόδια θα χρειαστούμε)
- Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό). Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα.
- Προσθέστε 2 κ σούπας νερό στην ζάχαρη άχνη για να φτιάξετε το γλάσο σας! Για πιο πηχτό μείγμα προσθέστε παραπάνω άχνη! Ρίξτε το πάνω από το κέικ σας, διακοσμήστε με κομματάκια ρόδι και καλή όρεξη!
3. Κέικ με μπανάνα, φυστικοβούτυρο, μέλι και βρώμη
.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι φυστικοβούτυρο
- 1/2 ποτήρι μἐλι
- 2 1/2 ποτήρια βρώμη
- 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 1κγ κανέλλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αβγό
- 1 ποτήρι αλέυρι για ολες τις χρήσεις
- 1κγ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 ποτήρι καστανή ζάχαρη
- 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
- Γάλα (όσο χρειάζεται για να γίνει ημιρευστό το μείγμα. Προσθέστε σιγα σιγά και με προσοχή! Περίπου 1/4 ποτήρι)
*** Χρησιμοποιήστε το ιδιο ποτήρι η κούπα για το μέτρημα ολων των υλικών
ΟΔΗΓΙΕΣ
Πολύ ευκολο και γρήγορο! Ανακατέψτε τα υγρά υλικά με τα υγρἀ (συμπεριλαμβάνεται η μπανάνα λιωμένη με το πιρούνι) και τα στεγνά με τα στεγνά! Σιγά σιγα προσθέστε τα στεγνά στα υγρά και ανακατέψτε, εύκολό; Σας το εἰπα!!
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 με 1 ώρα! Λαδώστε την φόρμα για να μην σας κολλήσει!
4. Κέικ Μήλου! Αφράτο, υγρό και νόστιμο
.
ΥΛΙΚΑ
- 6 αυγά
- 1 ποτήρι λάδι ( ελαιόλαδο είναι το ιδανικό για αυτή την συνταγή αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήστε οτι λάδι έχετε)
- 1 ¼ ποτήρι ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπεϊκιν (3 κγ)
- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 μέτρια κόκκινα μήλα
- Ζάχαρη άχνη και κανέλα για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν!
- Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε για ενα λεπτό ακόμα. Μετα κοσκινίστε το αλεύρι με το baking powder και διπλώστε το σταδιακά μέσα στο μείγμα σας. Έπειτα μεταφέρετε σε ένα ταψί ψησίματος.
- Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τοποθετήστε την μια φετούλα δίπλα στην άλλη ομοιόμορφα και κάθετα πάνω από το μείγμα του κέικ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 στον αέρα για 45 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον 20 λεπτά προτού το σερβίρετε! Για το σερβίρισμα πασπαλίστε με άχνη και κανέλα και αν θέλετε και μια μπάλα παγωτό! Ταιριάζει απόλυτα! Καλή απόλαυση!
5. Κέικ καρύδας με λεμόνι
.
Και με επικάλυψη κρέμας τυριού…Ενας φανταστικός συνδιασμός γεύσεων. Ειδικά αν είστε λάτρης του λεμονιού, θα σας αρέσει πολύ!
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ βούτυρο (εκτός ψυγείου)
- 200γρ ζάχαρη
- 1κ σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 αυγά
- 1 βανἰλια
- 65γρ (¾ κούπα) τριμμένο ινδοκάρυδο
- 300γρ Φαρίνα (2 κούπες)
- 100ml στυμμένο φρέσκο χυμό λεμόνι (μισή κούπα περίπου)
- 60ml γάλα (¼ κούπα)
Για την επικάλυψη κρέμα Τυριού:
- 50γρ βούτυρο (εκτος ψυγείου)
- 200γρ τυρί κρέμα (να είναι απευθείας απο το ψυγείο!)
- 400γρ ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170°C και λαδώστε μια φόρμα για κέικ μακρόστενη. Με ενα μίξερ, ανακατέψτε το βούτυρο, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού για 5 λεπτά.
- Προσθέστε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας τα καλά μέσα στο μείγμα. Βάλτε και την καρύδα και μόλις ανακατευτεί, σβήστε το μίξερ. Ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, προσθέστε το αλεύρι, το χυμό λεμόνι και το γάλα εναλλάξ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα και ισιώστε με ενα κουτάλι να ειναι ομοιόμορφο απο πάνω. Ψήστε για 1 ώρα η μέχρι να βγεί καθαρό απο το κέντρο ενα μαχαίρι! Αφήστε το να ψηθεί τουλάχιστον 10 λεπτά πρωτού το κόψετε!
- Για να φτιάξετε την κρέμα τυριού, ανακατέψτε με το μίξερ σας ολα τα υλικά. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά πρωτού σερβίρετε με το κέικ! Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή!
6. Κεϊκ Μπανάνας με Κακάο
.
ΥΛΙΚΑ
- 4 μπανάνες πολύ ώριμες
- 200γρ καστανή ζάχαρη ακατέργαστη από ζαχαροκάλαμο (μαύρη)
- 3/4 κούπας λάδι
- 2 αβγά
- 1½ κούπα αλέυρι
- ½ κούπα κακάο
- 1 κγ σόδα μαγειρικής
- ½ κγ αλάτι
- 1 κγ εσάνς βανίλιας
- ½ κούπα κουβερτούρα σε σταγόνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατέψτε σε ένα μπόλ ολα τα στεγνά υλικά. Το κακάο, να το περάσετε από ένα σουρωτήρι επειδή μπορεί να σβολιάσει.
- Σε ένα πιατάκι, πατήστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν. Βάλτε τις σε ένα άλλο μπόλ (πιο μεγάλο) με τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα, ρίξτε τα στεγνά σταδιακά μέσα στα υγρά υλικά. Ανακατέψτε καλά και στο τέλος, προσθέστε τις σταγόνες κουβερτούρας.
- Λαδώστε μια μακρόστενη φόρμα και ψήστε για 1 ώρα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
- Όταν το βγάλετε, αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά πρωτού το βγάλετε. Πασπαλίστε με άχνη και σερβίρετε!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!