iefimerida.gr*

H Ιχθυόσκαλα Πειραιά (Κερατσινίου) βρίσκεται στην ίδια θέση, στο λιμάνι Ηρακλέους, στο Κερατσίνι, από το 1965. Εδω καταφθάνουν τα καίκια απο όλο το Αιγαίο. Η βάρδια ξεκινάει τα μεσάνυχτα και το παζάρι συνεχίζεται μέχρι νωρίς το πρωί. Κάθε λίγο φτάνει και καινούρια ψαριά από τον Σαρωνικό, την Χίο, την Χαλκίδα, Κάλυμνο, τα Χανιά, ακόμη και από την Καβάλα.

Το μυστικό είναι η ταχύτητα. Μόλις φτάσει στο λιμάνι ένα γρι-γρι η μια τράτα θα δεις όλη τη σκάλα να τρέχει. Φορτοεκφορτωτές, ψαράδες, έμποροι , αγοραστές φροντίζουν ώστε το ψάρι που θα φτάσει στο τραπέζι μας να είναι φρέσκο και λαχταριστό.

Λαϊκές αγορές, εστιατόρια, μικρά και μεγάλα καταστήματα τροφίμων, περιμένουν να διαλέξουν το καλύτερο ψάρι στην χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Το ψάρι είναι φρέσκια όταν η σάρκα του είναι σκληρή, το σπάραγνο του ψαριού πρέπει να έχει κόκκινο χρώμα, το μάτι πρέπει να είναι γυαλιστερό. Σημαντικό είναι ο ψαράς να φροντίσει να το παγώσει το ψάρι σωστά και άμεσα..

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: iefimerida.gr