cappuccino
O CAPPUCCINO FREDDO ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ CAPPUCCINO

Η παρασκευή του ροφήματος είναι όμοια με εκείνη του espresso freddo, με μόνη διαφορά την προσθήκη κρύου αφρογάλατος.

Αφού παρασκευάσετε και το αφρόγαλα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν freddo Cappuccino με δύο τρόπους:

α) Τοποθετείστε στο ποτήρι τον freddo espresso, και στο κενό που υπάρχει μέχρι το χείλος του ποτηριού, προσθέστε από πάνω αργά και κυκλικά στα τοιχώματα του ποτηριού το αφρόγαλα.

β) Τοποθετείστε το αφρόγαλα στη βάση του άδειου ποτηριού στο 1/3. Προσθέστε 4-5 παγάκια και ρίξτε τον freddo espresso αργά υπό γωνία από το shaker ώστε να μην σκεπάσει το αφρόγαλα, αλλά να περάσει από μέσα και να δημιουργήσει 3 στρώματα.

  • Για να παρασκευάσουμε κρύο αφρόγαλα, χρησιμοποιούμε γάλα μακράς διάρκειας με 1,5% λιπαρά.
  • Τοποθετούμε γάλα στο πλαστικό ή inox σκεύος της φραπιέρας, περίπου στο ¼.
  • Κουμπώνουμε στη φραπιέρα και αναμειγνύουμε στην πρώτη σκάλα (Ι).
  • Μετά από περίπου 10-12 sec το αφρόγαλα είναι έτοιμο, λείο, ρευστό και βελούδινο.
  • Σε περίπτωση που έχουμε γάλα ήδη στο σκεύος από προηγούμενη χρήση, θα πρέπει να συμπληρώσουμε νέο γάλα, ώστε να μην μας “κόψει” το αφρόγαλα κατά την παρασκευή του.
  • Σε  κάθε περίπτωση το γάλα και το σκεύος που χρησιμοποιούμε θα πρέπει να είναι κρύα. Για αυτό αποθηκεύουμε πάντα στο ψυγείο.
  • Εάν επιχειρήσουμε να παρασκευάσουμε αφρόγαλα με γάλα με 0% λιπαρά, το αφρόγαλα που θα πάρουμε θα είναι πολύ πιο πηκτό και θα παραχθεί σε λιγότερο χρόνο.
  • Εάν θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα με 3,5% λιπαρά, για να έχουμε πιο πλούσια γεύση στο ρόφημα, θα πρέπει να τοποθετήσουμε και πάγο στο σκεύος αλλιώς το αφρόγαλα θα “κόψει”, ή θα είναι γεμάτο φυσαλίδες.

Πηγή: coffeemaniacs.gr