Η κολοκύθα το φθινόπωρο έχει την τιμητική της. Το συγκεκριμένο υλικό είναι πολύ αγαπημένο τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από τους ερασιτέχνες. Η κολοκύθα είναι ένα υλικό που μπορεί να δημιουργήσει μοναδικά αλμυρά αλλά και γλυκά πιάτα κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την μοναδική γεύση που προσφέρει. Παρακάτω θα βρείτε μια μοναδική συνταγή για ρολάκια κανέλας με πουρέ κολοκύθας, που θα κλέψει τις εντυπώσεις από κάθε έναν που θα τα δοκιμάσει.

κολοκύθα

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 220 γρ. πουρές κολοκύθας
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 60 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 65 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κακάο
  • 5 γρ. κανέλα
  • 1 βανίλια εκχύλισμα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ή στο μίξερ, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε και τον πουρέ κολοκύθας, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά (αν η ζύμη μας θέλει παραπάνω υγρασία βάζουμε λίγο γάλα). Καλύπτουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν φουσκώσει η ζύμη μας με λίγο αλεύρι στον πάγκο για να μην κολλήσει, την ανοίγουμε σε φύλλο παραλληλόγραμμο 30×45 εκ. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το βούτυρο της γέμισης. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.  Στη συνέχεια τα απλώνουμε και αυτά σε όλη την επιφάνεια και τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας. Στη συνέχεια, τυλίγουμε σε ρολό από τη φαρδιά μεριά και κόβουμε κάθετα σε ρολάκια πάχους 2 εκ. Τα βάζουμε σε ταψί 25×35 που έχουμε στρώσει λαδόκολλα σε ίδες αποστάσεις μεταξύ τους και τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν. Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 15-20 λεπτά.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/rola-kanelas-me-poyre-kolokythas