Το ρόδι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ιδιαίτερα υλικά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για διακόσμηση, όχι μόνο πιάτων, όσο και για τη γεύση του. Είναι, πιο απλά, κάτι περισσότερο από φρούτο.

ρόδι

Συγκεκριμένα οι κατακόκκινοι, λαμπεροί καρποί του είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά και πολύτιμες βιταμίνες για τον οργανισμό. Το ρόδι είναι όμως και το φρούτο εκείνο που έχει εμπνεύσει τους καλλιτέχνες κάθε είδους.

Ποιος δεν έχει ένα διακοσμητικό ρόδι στο σπίτι του ή ποιος δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ένα πιάτο εμπνευσμένο και βασισμένο στη γεύση του;

Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εντάξετε το ρόδι τόσο στη διακόσμηση της επιχείρησής σας όσο και γευστικά, στα πιάτα του εστιατορίου σας.

Διακόσμηση

Το ρόδι συμβολίζει την τύχη και την ευημερία, ενώ άλλοι το συνδέουν και με τον πλούτο λόγω των άφθονων καρπών του. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο την πρωτοχρονιά συνηθίζεται να σπάμε ρόδια πετώντας το κάτω. Πέραν της τύχης αποτελεί και ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο, ειδικά σε περίοδο γιορτών. Για να διαφοροποιηθεί, λοιπόν, η διακόσμηση του εστιατορίου σας, μπορείτε να εντάξετε σε αυτήν ομοιώματα ροδιού από μπρούτζο, ή γυαλί, ή οποιοδήποτε άλλο υλικό στα τραπέζια σας. Ακόμη, η αποξηραμένη εκδοχή του ροδιού είναι μια πολύ καλή επιλογή μέσα σε κάποιο βάζο γυάλινο μαζί με άλλα αποξηραμένα άνθη και αρωματικά κεριά.

Μενού και γεύση

Φυσικά, τα ρόδια έχει μια μοναδική γεύση, είναι, ακόμη, θρεπτικό και επιπλέον ανοίγει την όρεξη και φτιάχνει τη διάθεση. Επομένως, το ρόδι  μπορεί εύκολα να μπει στην πράσινη σαλάτα, αφού ταιριάζει είτε με μερικά φύλλα άγριας ρόκας, είτε baby σπανάκι, είτε ακόμη και φύλλα iceberg, σε συνδυασμό με απαλή σος, καπνιστό σολομό ή προσούτο. Ακόμη, μπορείτε να προσθέσετε καρπούς από ρόδι και στα λαχανικά σχάρας.

Επίσης, το ρόδι ταιριάζει και σε ριζότο και σε κους κους. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι το ριζότο με ένα μακρύκοκκο σπυρωτό ρύζι, κουκουνάρι και μαύρη κορινθιακή σταφίδα που απογειώνεται με αυτό το φρούτο. Από την άλλη, ταιριάζει, επίσης, πολύ καλά και με το κους κους. Μια πρόταση είναι να δημιουργήσετε ένα κους κους με ρόδι, σταφίδες και κομμάτια από ζουμερό πορτοκάλι. Τέλος, ο χυμός ροδιού είναι εξίσου πολύτιμος, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητος σε ένα μενού. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων καθώς είναι ιδανικό τόσο για τις οικογένειες με παιδιά όσο και για εκείνους που προσέχουν λίγο παραπάνω τη διατροφή τους.

 

Πηγή: www.metrocashandcarry.gr