Μια παραλλαγή της πολύ γνωστής σαλάτας Νισουάζ,χωρίς τα πράσινα φασολάκια με πρωταγωνιστή τον λευκό Τόνο Αλοννήσου

      

Υλικά:

Για τη σαλάτα

  • 10 πατάτες νέας σοδειάς
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 4-5 φύλλα iceberg ή μαρούλι σε χοντρά κομμάτια (κρατάμε 2 για ντεκόρ)
  • 150 γρ. καπνιστό τόνο Αλοννήσου
  • 10 ελιές Καλαμών κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 αυγά βρασμένα και κομμένα στα 4
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • Λίγα φύλλα βασιλικού και σχοινόπρασου ψιλοκομμένα

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φιλέτο αντζούγιας (προαιρετικά)
  • αλάτι – πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

  • Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 12’,αφαιρούμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν μόνες τους σε θερμοκρασία δωματίου.Αν θέλουμε τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στη μέση.
  • Σε μια μεγάλη μπασίνα ή μπώλ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τον τόνο και τα αυγά.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μούλτι και μαρινάρουμε τη σαλάτα με την μισή ποσότητα.Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε σε ένα μπώλ ή μέσα στα φύλλα του iceberg.
  • Τελειώνουμε τη σαλάτα μας με τον τόνο κομμένο σε φέτες και τα βραστά αυγά.
  • Περιχύνουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ και συμπληρώνουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Chef’s Bio 

Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Executive Chef στα ξενοδοχεία London & Athens Coast, ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Acropolis”και συνιδρυτής των Hospitality Ambassadeurs. Συνταγογραφεί για ποικίλα περιοδικά μαγειρικής και ιστότοπους. Είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με πληθώρα σεμιναρίων στη γαστρονομία και την υγιεινή τροφίμων.