Με τα περισσότερα εστιατόρια να σερβίρουν brunch και με τα pancakes να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα του, η τέλεια προετοιμασία τους, είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Steve Smith, σεφ στο εστιατόριο Bohemia στη Μ.Βρετανία, που είναι βραβευμένο με αστέρι Μισελέν, μας αποκαλύπτει το μυστικό για τέλεια pancakes. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του mirror.co.uk, το μυστικό κρύβεται στο χτύπημα του μείγματος. Όπως αναφέρει ο σεφ, τα υλικά που προσθέσεις στο μείγμα, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι και αλάτι) πρέπει να ανακατεύονται σε ξεχωριστό μπολ από τα υγρά (γάλα και αυγά). Στη συνέχεια, προσθέτεις τα υγρά στα στέρεα υλικά και χτυπάς μέχρι να γίνουν όλα μαζί λεία και απαλά. Μετά, πρέπει να αφήνεις το μείγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά τουλάχιστον.