Λαχταριστοί ! Τόσο νόστιμοι θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!

ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 400γρ χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι στο μούλτι
  • 2 κ σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα στον ρεντέ
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κγ πάπρικα
  • 3κ σούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 μεγάλο λάχανο
  • Φέτα για σερβίρισμα

Για την σάλτσα:

  • 2 αυγά
  • χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
  • 2 κ σούπας κόρν φλάουρ διαλλειμένο σε 1 φλυντζάνι κρύο νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπόλ, βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης ( κιμά, κρεμμύδι, μαϊντανό, ½ ποτήρι ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά σας) και αφήστε το στην άκρη σκεπασμένο.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με βραστό νερο αλατισμένο καλά, βράστε το λάχανο και σταδιακά αφαιρέστε μια μια τα φύλλα που θα ζεματίζονται. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο το ένα πάνω από το άλλο.
  3. Στην μέση κάθε φύλλου προσθέστε απο μια κουταλιά της σούπας γεμάτη γέμιση. Τυλίξτε και βάλτε τα στην άκρη σε μια πιατέλα.
  4. Σε μια καθαρή κατσαρόλα, βάλτε τους λαχανοντολμάδες και δημιουργήστε στρώσεις. Όταν τους έχετε τοποθετήσει, ρίξτε το υπόλοιπο λάδι από πάνω και σκεπάστε με νερό. Φέρνουμε σε βράση και έπειτα χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν με κλειστό καπάκια για 45 λεπτά.
  5. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σε ένα καθαρό μπόλ, χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και σιγά σιγά προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο αυγό χτυπώντας με έναν αναδευτήρα συνεχόμενα για να μην κόψει το αυγό. Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ διαλλειμένο και περιχύστε τους ντολμάδες σας. Κουνήστε ελαφρά την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα και το φαγητό σας είναι έτοιμο! Σερβίρετε με μπόλικη Φέτα και….Καλή όρεξη!!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!