Συνταγή: Αβγά σκράμπλ
Τα μυστικά πίσω από αφράτα αβγουλάκια σκράμπλ είναι το σωστό ανακάτεμα και η κρέμα γάλακτος! Δοκιμάστε το και θα δείτε πως δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα τα αβγά σας από αυτά που τρώτε συνήθως σε ξενοδοχεία στα μπουφέ!
ΥΛΙΚΑ
- 4 αβγά
- 20γρ βούτυρο
- 2 κ σούπας κρέμα γάλακτος light
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι.
- Σπάστε τα αβγά σας σε ένα μπόλ και ανακατέψτε τα ελαφρώς με ένα πιρούνι.
- Ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίζουν και κολλάνε, αφαιρέστε τα από την φωτιά και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
- Ξανατοποθετήστε τα στην φωτιά και αυτή την φορά βάλτε 1 κ σούπας κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε πάλι και βγάλτε από το μάτι για ένα λεπτό πάλι.
- Για τελευταία φορά, βάλτε τα πάνω στο μάτι και ρίξτε την δεύτερη κουταλιά κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλατάκι.
***Σίγουρα θα σας κολλήσει λίγο στο τηγάνι….κρύο νερό και αρκετό ξύδι για να το αφαιρέσετε πιο εύκολα χωρίς την μυρωδιά του αβγού!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!