IMG_20160516_075834-750x750

Τα μυστικά πίσω από αφράτα αβγουλάκια σκράμπλ είναι το σωστό ανακάτεμα και η κρέμα γάλακτος! Δοκιμάστε το και θα δείτε πως δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα τα αβγά σας από αυτά που τρώτε συνήθως σε ξενοδοχεία στα μπουφέ!

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αβγά
  • 20γρ βούτυρο
  • 2 κ σούπας κρέμα γάλακτος light
  • αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Σπάστε τα αβγά σας σε ένα μπόλ και ανακατέψτε τα ελαφρώς με ένα πιρούνι.
  3. Ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίζουν και κολλάνε, αφαιρέστε τα από την φωτιά και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
  4. Ξανατοποθετήστε τα στην φωτιά και αυτή την φορά βάλτε 1 κ σούπας κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε πάλι και βγάλτε από το μάτι για ένα λεπτό πάλι.
  5. Για τελευταία φορά, βάλτε τα πάνω στο μάτι και ρίξτε την δεύτερη κουταλιά κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλατάκι.

***Σίγουρα θα σας κολλήσει λίγο στο τηγάνι….κρύο νερό και αρκετό ξύδι για να το αφαιρέσετε πιο εύκολα χωρίς την μυρωδιά του αβγού!


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!