Μία λιχουδιά που λιώνει στο στόμα με πικάντικο τραγανό καβουρδισμένο τελείωμα. Αυτές οι απολαυστικές μικρές λιχουδιές είναι ιδανικές για μια μικρή δόση γλυκού μετά το φαγητό ή για ένα μοναδικό συνοδευτικό για τον καφέ του πελάτη σας.

Συνταγή (4-6 άτομα)

Συστατικά

– 2/3 κούπας κόκκους καφέ (προτείνουμε κόκκους Starbucks Espresso Roast)
– 2 καλής ποιότητας κουβερτούρες για ζαχαροπλαστική (γάλακτος κατά προτίμηση), κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση:

Απλώστε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας σας. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή βάλτε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση σε χαμηλή φωτιά και από πάνω από την κατσαρόλα τοποθετήστε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπολ όπου εκεί θα βάλετε την κουβερτούρα. Ανακατεύετε συνεχώς τη σοκολάτα μέχρι να λιώσει όλη. Προσοχή για το λιώσιμο της σοκολάτας αρκούν 50 °C, οπότε μην το βάλετε πολύ δυνατά και για πολλή ώρα. Αφού λιώσει η σοκολάτα, τη βγάζετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα στο σκεύος τους κόκκους καφέ. Ανακατεύετε καλά ώστε να βεβαιωθείτε ότι όλοι οι κόκκοι έχουν καλυφθεί με σοκολάτα. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βγάζετε κάθε έναν κόκκο καφέ ξεχωριστά, αφήνοντας να πέσει σοκολάτα που δεν χρειάζεται στο μπολ, και τους τοποθετείτε στη λαδόκολλα αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους. Αφήστε τους κόκκους με την επικάλυψη σοκολάτας να στεγνώσουν για λίγη ώρα. Αφού στεγνώσουν, τοποθετείτε τα σοκολατάκια σε ένα αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο και να απολαύσετε κρύα όποτε εσείς θέλετε.

Βήματα:
1. Σε μπεν μαρί, λιώστε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει όλη.

2. Βγάλτε από τη φωτιά τη σοκολάτα και ρίξτε τους κόκους καφέ στη σοκολάτα, ανακατεύοντας ώστε κάθε κόκκος να επικαλυφθεί με σοκολάτα.

3. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βγάζετε κάθε έναν κόκκο ξεχωριστά, αφήνοντας να πέσει σοκολάτα που δεν χρειάζεται στο μπολ και τους τοποθετείτε στη λαδόκολλα. (λίγο κουραστικό και χρονοβόρο, αλλά αξίζει τον κόπο).

4. Αφήστε λίγη ώρα για να στεγνώσουν οι κόκκοι με την επικάλυψη σοκολάτας και μετά τοποθετείστε τους σε ένα αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να διατηρήσετε αυτά τα ιδιαίτερα σοκολατάκια στο ψυγείο και να απολαύσετε κρύα όποτε εσείς επιθυμείτε.