Τώρα τελευταία προσθέτω πολύ μέλι στις συνταγές μου και μπορώ να πω ότι αρχίζει και μου αρέσει! Αυτό το συνοδευτικό είναι του Χοιρινού στον Φούρνο που έκανα προχθές! Μπορείτε φυσικά να το φτιάξετε και ξεχωριστά!

img_5659-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 15 πατάτες baby
  • 6 καρότα
  • 100ml ζωμό κρέατος (1/2 κύβο διαλλειμένο σε 100ml νερό)
  • 2 κ σούπας μέλι
  • 5 κ σούπας σάλτσα τεριγιάκι
  • 5 κ σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τις πατάτες στην μέση και τα καρότα είτε σε ροδέλες η σε λωρίδες όπως προτιμάτε!
  2. Σε μια κούπα, ανακατεύουμε το μέλι, ελαιόλαδο και την σάλτσα τεριγιάκι. Περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά, αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και τα σκεπάζουμε αφήνοντας τα 2 ώρες να μαριναριστούν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
  4. Βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί τα λαχανικά, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 200 σκεπασμένα για 30 λεπτά.
  5. Ανοίγουμε από την άκρη και βάζουμε τον ζωμό κρέατος. Ξανασκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150.
  6. Τα αφήνουμε για μια ώρα παραπάνω. Μετά, ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε τον φούρνο και μόλις ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα!
  7. Στραγγίζουμε αν θέλουμε το ζουμί, το ανακατεύουμε με αυτό του κρέατος που έχουμε φτιάξει προσθέτοντας και 1 κ σούπας κόρν φλάουρ και θα έχουμε μια υπέροχη συνοδευτική σάλτσα! (Αν δεν έχετε κρέας, απλά προσθέστε νερό ή κι άλλο ζωμό για ποσότητα!) Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!