ΥΛΙΚΑ

  • 3 κολοκὐθια μέτρια
  • 3 καρότα χοντρά
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 1/4 φλυντζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κγ κύμινο
  • χυμό απο 1 μικρο λεμόνι
  • 1 κγ αλάτι
  • πιπέρι

*** συσκευή spiralizer για να δώσετε το σχήμα μακαρονιού στα λαχανικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλύντε τα κολοκυθάκια και ξεφλουδίστε τα καρότα. Μετά κόψτε τα με το spiralizer. Η αν δεν έχετε, μπορείτε να τα κόψετε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Αυτό βέβαια απαιτεί πολύ υπομονή αλλά…αξίζει!!
  2. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά πρώτα τσιγαρίστε το καρότο για 5 λεπτά και ύστερα προσθέστε τα κολοκύθια και συνεχίστε το τσιγάρισμα για άλλα 10! Θα βγάλουν ολα τα ζουμιά τους γιαυτο και στο πέρασμα των 10 λεπτών να τα βάλετε σε ενα σουρωτήρι μεγάλο και στραγγίστε τα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Σε ενα μούλτι προσθέστε τα αβοκάντο, το ελαιόλαδο, τον χυμό από λεμόνι, το κύμινο και το αλάτι. Χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα! Βάλτε τα λαχανικά σε ένα μπόλ και ρίξτε από πάνω την σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε. Μπορείτε να ψιλοκόψετε προαιρετικά λίγο μαϊντανό από πάνω! Δίνει άλλη νότα! Καλή απόλαυση!!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!