ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ψάρι (κοκκινόψαρο η πεσκανδρίτσα)
  • 4 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • σελινόριζα
  • 1 ντομάτα χωρίς τα σπόρια
  • 3 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κολοκυθια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¾ κόυπας ελαιόλαδο
  • 4 κ σούπας ρύζι

Αυγολέμονο:

  • 1 λεμόνι
  • 2 αυγἀ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε και βράστε τα λαχανικά σας σε περίπου 3 λίτρα νερό για 5 εως 10 λεπτά. Προσθέστε το ψάρι και μόλις πάρει βράση, ξαφρίστε το αν χρειάζεται.
  2. Προσθέστε το λάδι και αφήστε το να βράσει σε σιγανή φωτιά για επιπλέον 15 με 20 λεπτά. Αφαιρέστε το ψάρι και τα μισά λαχανικά και αφήστε τα στην άκρη. Πολτοποιήστε ότι έχει απομείνει μέσα στην κατσαρόλα με ένα μπλέντερ χειρός.
  3. Προσθέστε το ρύζι, αλατοπιπερώστε και βράστε την για αλλα 15 λεπτά. Ξεκοκκαλίστε το ψάρι, τοποθετείστε το σε μια πιατέλα μαζί με τα λαχανικά ρίχνοντας από πάνω λάδι και λεμόνι.
  4. Για να αυγοκόψετε την σούπα, χτυπήστε τα αυγά με το λεμόνι αρκετά σε ένα ξεχωριστό μπολ και προσθέστε σταδιακά με μια κουτάλα την σούπα μέσα στα αυγά ανακατεύοντας συνεχόμενα για να μην σας κόψει το αυγό. Επιστέφετε πάλι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε ελαφρά.
  5. Την σούπα σας μπορείτε να την απολαύσετε με κομμάτια ψαριού και λαχανικών μέσα ή απλά συνοδευτικά από την πιατέλα! Καλή απόλαυση!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!