tumblr_nurcrzr81y1uq5n6vo1_1280-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι λάδι ( ελαιόλαδο είναι το ιδανικό για αυτή την συνταγή αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήστε οτι λάδι έχετε)
  • 1 ¼ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπεϊκιν (3 κγ)
  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 μέτρια κόκκινα μήλα
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν!
  2. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε για ενα λεπτό ακόμα. Μετα κοσκινίστε το αλεύρι με το baking powder και διπλώστε το σταδιακά μέσα στο μείγμα σας. Έπειτα μεταφέρετε σε ένα ταψί ψησίματος.
  3. Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τοποθετήστε την μια φετούλα δίπλα στην άλλη ομοιόμορφα και κάθετα πάνω από το μείγμα του κέικ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 στον αέρα για 45 λεπτά.
  4. Μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον 20 λεπτά προτού το σερβίρετε! Για το σερβίρισμα πασπαλίστε με άχνη και κανέλα και αν θέλετε και μια μπάλα παγωτό! Ταιριάζει απόλυτα! Καλή απόλαυση!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!