Συνταγή: Κέικ με χυμό ρόδι και άρωμα πορτοκαλιού!
Αφράτο, γευστικό και διαφορετικό!
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ φαρίνα
- 250ml (1 ποτἠρι) ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 250ml (1 ποτήρι) ΦΡΕΣΚΟ χυμό ρόδι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 κούπες καστανή ζάχαρη
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός και σε αυτό προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το ξύσμα. Ἑπειτα τον χυμό ρόδι που έχουμε στύψει φρέσκο (περίπου 3 μικρά ρόδια θα χρειαστούμε)
- Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου (μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό). Περιμένουμε να κρυώσει καλά και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε πιατέλα.
- Προσθέστε 2 κ σούπας νερό στην ζάχαρη άχνη για να φτιάξετε το γλάσο σας! Για πιο πηχτό μείγμα προσθέστε παραπάνω άχνη! Ρίξτε το πάνω από το κέικ σας, διακοσμήστε με κομματάκια ρόδι και καλή όρεξη!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!