IMG_20160405_153818_365-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό φρέσκα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτάκι σόδα
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • λεμόνι
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμαράκια μας. (Εγώ προσωπικά για να σας πω την αλήθεια μου, αφήνω αυτή την δουλειά στον καλό μου ψαρά!)
  2. Το επόμενο κόλπο μου το έμαθε ο προαναφερόμενος καλός ψαράς! Βάλτε τα καλαμαράκια σας σε ένα σκεύος και περιχύστε τα με την σόδα. Αφήστε τα μια ωρίτσα. Προτού τα προετοιμάσετε, ξεπλύνετε τα καλά! Στραγγίστε και σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας.
  3. Σε μια σακούλα τροφίμων, βάλτε αλεύρι και ρίξτε μέσα τα καλαμαράκια. Ανακατέψτε καλά και περάστε τα από ένα σουρωτήρι για να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  4. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε μπόλικο λάδι και αφήστε το να κάψει. Προσθέστε λίγα λίγα τα καλαμαράκια και τηγανίστε τα για 3-4 λεπτά (όχι παραπάνω!!!) για να παραμείνουν μαλακά από μέσα και τραγανά απέξω! Θα πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  5. Στραγγίστε τα σε χαρτί κουζίνας και αλατίστε. Σερβίρετε ζεστά με λεμόνι!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!