Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυρια Λίτσα για την συνταγή και φυσικά το πανέμορφο πιάτο!

ΥΛΙΚΑ

  • 6-7 μετρια κολοκύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κγ ντοματοπελτέ
  • 1 κ σούπας ξερό δυόσμο
  • ½ κούπα ρύζι καρολίνα
  • 4 κ σούπας ψιλοκκομένο άνιθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο σπιτικο knorr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε πολύ λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά προσθέτουμε και την ντομάτα, τον πελτέ και το κνορ.
  2. Στην μύτη του κουταλιού βάζουμε λίγο ζάχαρη και βάζουμε και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την φωτια και σιγοβράζουμε.
  3. Κόβουμε τα κολοκύθια κάθετα απο πάνω σαν να σχηματίζουμε σταυρό και μετα το ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και μόλις λίγο μαλακώσει το κολοκυθάκι, ρίχνουμε το ρύζι και βάζουμε νερό. Συνήθως η αναλογία ειναι 1 προς 2 για να γίνει το ρύζι μας αλλά αυτό το βλέπουμε και με το ματι.
  4. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον δυόσμο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε, αφήνουμε για αλλα 10 λεπτά, δοκιμάζουμε και σερβίρουμε!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!