Σας περίσσεψαν μπιφτέκια απο την προηγούμενη μέρα; Μην φτιάξετε το κλασσικό μπέργκερ! Αντι αυτού, φτιάξτε ενα πεντανόστιμο καλτσόνε! Εμένα προσωπικά μου περίσσεψε και λίγο ζυμαράκι απο την πίττα του βοσκού, το οποιο είχα φυλάξει στην κατάψυξη!

 

INGREDIENTS

  • Ζύμη τάρτας η πίτσας
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 100γρ φέτα
  • 1 κ σούπας σάλτσα ντομάτας (προεραιτικά)
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 έτοιμα ψημένα μπιφτέκια

 

DIRECTIONS

  1. Ανοίξτε την ζύμη σας με εναν πλάστη σε οβάλ σχήμα. Να εχει μισό δάχτυλο πάχος σίγουρα για να συγκρατήσει τα υλικά στο ψήσιμο!
  2. Στην μία πλευρά ξεκινήστε να βάζετε τα υλικά με την σάλτσα ντομάτας πρώτη. Τα μπιφτέκια μπορείτε να τα θρυμματίσετε αν θέλετε.
  3. Διπλώστε απο πάνω την ζύμη και με ενα πιρουνάκι, σφραγίστε την για να μην ξεχειλίσουν τα υλικά! Σπάστε ενα αυγό, χτυπήστε το ελαφρά και με μια βούρτσα σιλικόνης περάστε το απο πάνω!
  4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά η μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη σας!!! Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα μου!
  5. Τα υλικά μπορούν φυσικά να αλλάξουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας…δημιουργήστε και τι δικό σας με γεύσεις που σας αρέσουν πιο πολύ! Όλα γίνονται, μεράκι να υπάρχει!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!