Αυτό το πιάτο μυρίζει Ελλάδα…θα το λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

  • 700-800γρ κατσικάκι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ρύζι καρολίνα
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κγ πάπρικα
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα ταψί φούρνου που να έχει καπάκι, προσθέστε το κατσικάκι το οποίο έχετε αλατοπιπερώσει καλά και από τις 2 πλευρές. Πασπαλίστε με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το να ψηθεί σκεπασμένο στους 180°C για 45 λεπτά εως και μια ώρα.
  2. Όσο ετοιμάζεται, σοτάρετε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια μαζί με την πάπρικα. Προσθέστε τον άνηθο και 6 ποτήρια νερό. Μόλις βράσει, χαμηλώστε την ένταση στο 2 και σιγοβράστε ώσπου να ετοιμαστεί το κατσικάκι.
  3. Μόλις ετοιμαστεί το κατσικάκι, προσθέστε το νερό με τον άνηθο στο ταψί και σκορπίστε τριγύρω απο το κρέας το ρυζάκι σας. Το κατσικάκι μπορεί αλλα το πιο πιθανόν είναι σίγουρο ότι θα έχει βγάλει ζουμάκι δικό του. Αν θέλετε λοιπόν, προσθέστε 3 με 4 κουταλιές της σούπας παραπάνω ρύζι!
  4. Ξαναβάλτε το στον φούρνο αυτή την φορά χωρίς καπάκι και μαγειρέψτε για αλλά 25 λεπτά στους180°C η ως ότου να είναι έτοιμο το ρύζι. Καλή επιτυχία!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!