tumblr_o2oem405ty1uq5n6vo1_1280-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 250μλ κούπα ελαιόλαδο
  • 300μλ φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ σούπας (30γρ) χοντρό ξύσμα πορτοκαλιού
  • 480γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (οχι φαρίνα, δεν θα πετύχει!)
  • 2 φακελάκια μπέικιν (40γρ)
  • 70γρ η ½ κούπα κράνμπερι αποξηραμένα
  • 3 λιτρη φόρμα κεικ (*** την πιο μεγἀλη που μπορειτε να βρείτε)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε στο μιξερ την ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να ασπρίσουν. Προθερμάνετε σε αυτό το σημείο τον φούρνο σας στους 170 – 180 βαθμούς κελσίου.
  2. Ενώ δουλεύει το μίξερ προσθέστε λίγο λίγο το λάδι. Κοσκινίστε το αλεύρι με το baking σε ένα μπόλ. Χαμηλώστε το μίξερ σε χαμηλή ένταση και ρίξτε εναλλάξ το αλέυρι με τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να τελειώσουν.
  3. Στο τέλος ρίξτε τα μισά κράνμπερι και το ξύσμα πορτοκαλίου.
  4. Λαδώστε μια μεγάλη βαθιά φόρμα για κέικ με ελαιόλαδο. Ρίξτε το μείγμα μέσα στην φόρμα και από πάνω ρίξτε τα υπόλοιπα κράνμπερι. Ψἠστε για 1 ώρα ακριβώς χωρίς να ανοίξτε τον φούρνο (σημαντικό αυτό για να μην σας ξεφουσκώσει το κέικ!)
  5. Το αφήνουμε να κρύωσει και το βγάζουμε από την φόρμα. Προαιρετικά πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη για να το διακοσμήσετε!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!