Το αυθεντικό daiquiri είναι μια εξαιρετικά απλή συνταγή, που απαιτεί μόλις τρία συστατικά, ενώ είναι ένα από τα πιο φρέσκα σε γεύση ποτά, που μπορεί κανείς να απολαύσει. Πρόκειται για τη must γνώση όλων των επαγγελματιών του χώρου. Ένα καλοφτιαγμένο daiquiri πρέπει να έχει μια ωραία ισορροπία γλυκόξινου. Εφόσον βρείτε αυτήν την ισορροπία, μπορείτε να προχωρήσετε σε πολλές παραλλαγές, είτε ακόμη και να δημιουργήσετε μια νέα.

Συστατικά:

• 15 ml σιρόπι ζάχαρης
• 20 ml φρέσκο χυμό lime
• 60 ml ρούμι
• πολύ πάγο

Εκτέλεση:

Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα σέικερ και στίψτε μέσα το χυμό του λάιμ. Προσθέστε το ρούμι και τον πάγο. Ανακινήστε για μερικα δευτερόλεπτα, σουρώστε σε ποτήρι Martini.

Tips:

  • Εάν το daiquiri είναι λίγο στιφό, προσθέστε περισσότερο σιρόπι. Αν είναι πολύ γλυκό, προσθέστε περισσότερο lime. Επιπλέον, το απλό σιρόπι, που χρησιμοποιείτε, θα παίξει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς με ένα πλούσιο σιρόπι -με 2 μέρη ζάχαρη και 1 μέρος νερό, δεν θα χρειαστεί τόση ποσότητα, όσο ένα daiquiri φτιαγμένο με σιρόπι 1 προς 1.
  • Αν και ένα daiquiri συνήθως σερβίρεται χωρίς γαρνιτούρα, μπορείτε να το προσφέρετε στον πελάτη με μια φέτα lime ή ένα twist από lime.
  • Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να το παρασκευάσετε πολλές φορές προτού το προσφέρετε ώστε να φτάσετε στο ιδανικό ποτό. Κατά τη διαδικασία δοκιμής, μην ξεχνάτε να σημειώνετε τις δοσολογίες, ώστε να θυμάστε ποια συνταγή, με βάση τα δικά σας υλικά, είναι η τελική.

Διαβάστε εδώ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τι είναι, όμως, ακριβώς το ρούμι;

Άρθρο από το τεύχος “ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2024” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-winter-2024