ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουβερτούρες 125γρ
  • 1 κρεμα γαλακτος light 250γρ
  • ½ πετιτ μπέρ μπισκότα
  • Μισό σφηνάκι κονιάκ

Για την επικάλυψη:

  • 2 κουβερτούρες 125
  • 1 κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε τα 2 πακέτα μαζι με την μια κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε και το κονιάκ και σπάμε μέσα τα μπισκότα. Τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Παίρνουμε μια φόρμα μακρόστενη, την τυλίγουμε με μεμβράνη αλλά να περισσεύει μεμβράνη από έξω. Για να κολλήσει η μεμβράνη πάνω στην φόρμα, πασπαλίζουμε με λίγο νερό.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα, κλείνουμε καλά την μεμβράνη από πάνω και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5 – 6 ώρες. Το βγάζουμε, λιώνουμε τις 2 κουβερτούρες με μία κρέμα γάλακτος και στο τέλος βάζουμε 1κ σούπας ηλιαίλαιο για να γυαλίζει η σοκολάτα.
  4. Βγάζουμε τον κορμό από την φόρμα και το τοποθετούμε σε μια μακρόστενη πιατέλα. Περιχύνουμε απο πάνω την σοκολάτα και το τοποθετούμε στο ψύγειο, σκεπασμένο με ενα πιο μεγάλο σκεύος για να διατηρηθεί. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μισο φλυτζάνι καθαρισμένα φυστίκια Αιγίνης, κάνουν την διαφορά!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!