ΥΛΙΚΑ

  • 12 κολοκύθια μέτρια
  • 750γρ κιμά
  • 1 κρεμμύδι στο μούλτι
  • 2 κουτάλια σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιά σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι/πιπέρι
  • 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα

Για την μπεσαμέλ:

  • 50γρ βούτυρο
  • 1 κούπα Αλεύρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Από τη μια μεριά κόβουμε μια μικρή φετούλα και τα ανοίγουμε προσεκτικά. Με ένα ειδικό εργαλείο ἠ με να μικρό κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους προσεκτικά μην τρυπήσουμε την άλλη πλευρά.
  2. Κρατάμε το υλικό που βγάζουμε από το εσωτερικό τους και προσθέτουμε το μισό στο μείγμα μας. Αναμειγνύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά το μείγμα να αναμειχθούν οι μυρωδιές και οι γεύσεις. Γεμίστε τα κολοκύθια με ένα κουταλάκι του γλυκού.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, τοποθετούμε προσεκτικά τα γεμιστά κολοκύθια και τα σκεπάζουμε με νερό. (Στο νερό αυτό ρίχνουμε και 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι)
  4. Τα βράζουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς. Περίπου μια ώρα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ετοιμαστούν, μεταφέρουμε προσεκτικά τα κολοκύθια σε ένα πυρέξ και τα ξαπλώνουμε δίπλα δίπλα.
  5. Για την μπεσαμέλ, βάζουμε το ζουμί που μας περίσσεψε στην άκρη. Προσθέτουμε σε μια ἀλλη κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το ζουμί μέσα σε αυτο το μείγμα και με ένα μἰξερ χειρός, ανακατεύουμε καλά σε δυνατή φωτιά. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το λεμόνι σε ένα μπόλ και τα προσθέτουμε μέσα στην μπεσαμέλ.
  6. Ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα πολύ γρήγορα για να μην κόψει το αυγό! Μόλις βράσει, το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και αμέσως περιχύνουμε τα κολοκύθια. Βεβαιωθείτε πως η κρέμα είναι ρευστή διότι όσο κρυώνει, πήζει! Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!