Συνοδεύονται με κίνοα και ανάμεικτα λαχανικά!

ΥΛΙΚΑ

  • 6 κοπανάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιολοκομμένο
  • 1 κ σούπας βεγγέτα
  • 1 κ σούπας κύμινο
  • 250μλ κρέμα γάλακτος μαγειρικής
  • 6 κ σούπας κίνοα
  • 200γρ ανάμεικτά λαχανικά κατεψυγμένα
  • 1 κγ βεγγέτα (για το κίνοα)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καρικεύστε τα κοπανάκια με την βεγγέτα και το κύμινο. Σε ένα βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τα τηγανίζετε για 5 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
  2. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι. Τσιγαρίστε για 2-3 λεπτά και ξαναπροσθέστε το κοτόπουλο μαζί με την κρέμα και χαμηλώστε την φωτιά στο 2.
  3. Ανακατέψτε λίγο, κλείστε με καπάκι και αφήστε το να μαγειρευτεί για τουλάχιστον 45 λεπτά. Στα 20 λεπτά, γυρίστε το κοτόπουλο μέσα στην σάλτσα και ανακατέψτε ελαφρά.
  4. Για το κίνοα, ξεπλύνετε το καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Μετά, προσθέστε το σε μια προ θερμασμένη κατσαρόλα και τσιγαρίστε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας το συνέχεια. Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε 2 ποτήρια νερό. Σκεπάστε το και μαγειρέψτε για μισή ώρα.
  5. Αφού περάσει η ώρα, προσθέστε τα λαχανικά και μισό ποτήρι νερό. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  6. Αφαιρέστε το από την φωτιά, καρυκεύστε με βεγγέτα και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σερβίρετε μαζί με το κοτόπουλο!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!