ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ αρακά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μικρά καρότα
  • 1 πατάτα
  • 2 μπούτια κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κ σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κγ βεγγέτα
  • 1/3 ποτήρι φρεσκοστυμμένο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε στο ελαιόλαδο. Καρυκεύστε το κοτόπουλο γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε το στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια .
  2. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά κομμάτια και όταν το κοτόπουλο έχει ελαφρώς ροδίσει και από τις δύο πλευρές να τα προσθέσετε στην κατσαρόλα μαζί με τα μπιζέλια.
  3. Προσθέστε την βεγγέτα και 2 φλιτζάνια νερό και αφήστε τα να βράσουν για 5 λεπτά. Έπειτα, χαμηλώστε τη φωτιά στο 2 ( σε κλίμακα από το 1 έως το 9 ), κλείστε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήστε το να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Μετά το πέρασμα του χρόνου προσθέστε τον χυμό λεμονιού.
  4. Ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε το για γεύση. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον αλάτι ή ακόμα και κάποια επιπλέον καρύκευμα η λεμόνι! Καλή όρεξη!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!