img_20160219_144953_555-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 350γ κριθαράκι ολικής
  • 3 κ σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι κ μάυρο πιπέρι Τριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Γεμίστε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και ρίξτε 1 κ σούπας αλάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίξτε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλου. Βράστε για 15 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα κομμάτια απο την κατσαρόλα. Σουρώστε το νερό σε μια καθαρή κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ενα ταψί, βάλτε το μισο-βρασμένο κοτόπουλο και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο πἀνω απο κάθε κομμάτι. Ψήστε στους 180 στον αέρα για επιπλέον 15 λεπτά.
  3. Όσο αποψήνεται το κοτόπουλο, βράστε το κριθαράκι σας για 5 λεπτά σε καθαρό νερό. (Οχι τον ζωμό που κρατήσατε από το κοτόπουλο!!) Σουρώστε και ξεπλύνετε το καλά.
  4. Βάλτε πάνω στην εστία τον ζωμό και μόλις πάρει βράση, ρίξτε το κριθαράκι μέσα. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να βράσει ανακατεύοντάς το συχνά για να μην σας κολλήσει!
  5. Μόλις έχει απορροφήσει σχεδόν όλο τον ζωμό, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το στο ταψί με το κοτόπουλο και ανακατέψτε πάλι. Σερβίρετε ζεστό με τριμμένα τυριά η σκέτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!