Συνταγή: Κουνουπίδι ψητό μεσα σε κουρκούτι με γλυκιά σάλτσα σόγιας και σουσάμι
Υλικά:
1 μέτριο κουνουπίδι
150γρ αλεύρι
150-200ml νερό
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσσα
1κ σούπας σουσάμι
Αλατοπίπερο
Για την σάλτσα:
4 κ σούπας σάλτσα σόγιας
3 κ σούπας μέλι
1 κ σούπας ηλιέλαιο
3 κ σούπας σουσάμι
1 κγ φρεσκοτριμμένη πιπερόριζα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
** ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα **
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρές μπουκιές. Φτιάχνουμε τον χυλό και τα βουτάμε μέσα. Στρώνουμε μια λαδόκολλα, τα τοποθετούμε πάνω και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
Μέχρι να γίνουν φριάχνουμε την σάλτσα ανακατεύοντας ολα τα υλικά μέσα σε ενα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μολις δέσει, κλείνουμε και αφήνουμε στην άκρη!
Σερβίρουμε βουτώντας τις μπουκιές κουνουπιδιού μεσα στην σάλτσα πανω απο το ρυζάκι!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!