ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 ολόκληρα αβγά
  • 2 κρόκους
  • 2/3 κούπας φρεσκοστημένο χυμό λεμόνι
  • 125γρ βούτυρο ανάλατο (θερμοκρασία δωματίου)
  • ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με ένα μίξερ χειρός η σε σταθερό μίξερ χτυπήστε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη,
  2. Προσθέστε ένα ένα τα αβγά και τους κρόκους.
  3. Προσθέστε και τον χυμό από λεμόνι. Σε αυτή την φάση θα φανεί ῾κομμένο῾ αλλά  μην σας απασχολεί…θα δέσει χωρίς κανένα κομμάτι!
  4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να δένει.
  5. Μόλις αρχίσει να δένει, δυναμώστε ελάχιστα την φωτιά και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατέψτε καλά προσέχοντας να πιάνετε όλα τα σημεία της κατσαρόλας για να μην κομπιασει πουθενά η κρέμα. Θέλει υπομονή, ανακάτεμα συνεχόμενο για 10 – 15 λεπτά!
  6. Θα ξέρετε ότι είναι έτοιμη όταν κολλάει στην σπάτουλα η κρέμα και με το δάχτυλο σας μπορείτε να τραβήξετε μια γραμμούλα χωρίς να στάζει.
  7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη…η τοποθετήστε σε ένα βάζο και αφήστε το να κρυώσει σκεπασμένο. Απολαύστε το με μπισκότα βουτύρου, σε τάρτα, σε μιλφέιγ, σε ότι τραβάει η λεμονάτη ψυχούλα σας!!! <3

 


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!