tumblr_nv46s3cue21uq5n6vo1_1280-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλο μπρόκολο
  • 500γρ μακαρόνια της επιλογής σας
  • 200γρ κρέμα γἀλακτος
  • 2 κ σούπας ελαιὀλαδο
  • 50γρ κουκουνάρια
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρώτα πλένετε το μπρόκολο! Αυτό που κάνω εγώ, που μου το έχει μάθει η πεθερά μου, είναι να το κόβω σε μικρά κομμάτια, και να γεμίζω τον νιπτήρα με μπόλικο κρύο νερό. Σε αυτό βάζω μπόλικο ξύδι! Το αφήνω 2-3 λεπτά και το ξεπλένω πολύ καλά κάτω απο τρεχούμενο νερό! Στραγγίζω, και έτοιμο για χρήση!
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε 2 λίτρα νερό με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Μόλις πάρει βράση, βάλτε τα μακαρόνια και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το λέω αυτό διότι άλλα θέλουν 8 λεπτά και άλλα 12!
  3. Περίπου στα 2/3 της ώρας, προσθέστε και το μπρόκολο στην κατσαρόλα. Ώσπου να ετοιμαστούν, σε ένα μικρό τηγανάκι τσιγαρίστε τα κουκουνάρια χωρίς λάδι, χωρίς τίποτα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε τα στην άκρη.
  4. Όταν περάσει ο χρόνος μαγειρέματος στραγγίστε τα και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό. Έτσι θα διατηρηθεί το χρώμα του μπρόκολου. Προσθέστε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρετε πάλι τα μακαρόνια. Τσιγαρίστε για 2 λεπτά. Έπειτα, βάλτε την κρέμα και τα κουκουνάρια. Ανακατέψτε καλά! Μόλις ζεσταθεί λίγο η κρέμα σερβίρετε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα! Καλή όρεξη!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!