Ἐνα εύκολο πιάτο πολύ γευστικό και χορταστικό!

tumblr_nq2w6jqd0l1uq5n6vo1_1280

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μελιτζάνες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 6 κ σούπας σάλτσα ντομάτας (σπιτική η κονσέρβα)
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε κόβοντας τις μελιτζάνες μας σε χοντρά κομμάτια, όχι ροδέλες! Μια μελιτζάνα θα σας βγάλει 8 κομμάτια να φανταστείτε! Αλατίστε τις καλά και βάλτε τις σε νερό για 20 λεπτά. Βάλτε από πάνω ενα πιάτο για να είναι τελείως βυθισμένες.
  2. Τις ξεπλένουμε, στραγγίζουμε περίσσιο νερό και τις τοποθετούμε σε ένα ίσιο ταψί. Ρίχνουμε από πἀνω λαδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
  3. Σε μια κατσαρόλα. μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε και το μισό φλιτζάνι λάδι μέσα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  4. Βγάλτε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και τοποθετήστε τις σε ένα βαθύ ταψί στρογγυλό έτσι ώστε να είναι πιο συμμαζευμένες. Περιχύσετε την σάλτσα ντομάτας από πάνω και ψήστε για άλλα 10 λεπτά στους 200.
  5. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό σας, μπορείτε να το σερβίρετε με τριμμένη φέτα η οποία θα λιώσει πάνω από το πιάτο σας. Είναι σκέτη απόλαυση! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!