Συνταγή: Μοσχαράκι νουά κρασάτο με μανιτάρια
Κρέας που λιώνει στο στόμα!
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα νουά μοσχάρι σε λεπτές φέτες (σύνολο 800 γρ.)
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200ml κρασί λευκό
- 200 ml ζωμό κότας η βοδινού
- 1 κ σούπας κορν φλάουρ
- βούτυρο & λάδι
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
- Σε ένα τηγάνι λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο με τα μανιτάρια για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα στην άκρη
- Σε μια μέτρια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε 5 κουταλιές λάδι και ροδίστε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
- Περιχύστε τα με το κρασί και όταν εξατμιστεί λίγο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, τον ζωμό και τα μανιτάρια. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το 1 ½ ώρα στο 3 ( από 1 έως 9 η ένταση)
- Τέλος, Λιώστε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ στο ζεστό ζωμό και ρίξτε το στο τηγάνι για να δέσει η σάλτσα! Δοκιμάστε για αλάτι και σερβίρετε!
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF
Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!