Κρέας  που λιώνει στο στόμα!

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φιλέτα νουά μοσχάρι σε λεπτές φέτες (σύνολο 800 γρ.)
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200ml κρασί λευκό
  • 200 ml ζωμό κότας η βοδινού
  • 1 κ σούπας κορν φλάουρ
  • βούτυρο & λάδι
  • αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  2. Σε ένα τηγάνι λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο με τα μανιτάρια για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα στην άκρη
  3. Σε μια μέτρια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε 5 κουταλιές λάδι και ροδίστε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά.
  4. Περιχύστε τα με το κρασί και όταν εξατμιστεί λίγο, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, τον ζωμό και τα μανιτάρια. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το 1 ½ ώρα στο 3 ( από 1 έως 9 η ένταση)
  5. Τέλος, Λιώστε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ στο ζεστό ζωμό και ρίξτε το στο τηγάνι για να δέσει η σάλτσα! Δοκιμάστε για αλάτι και σερβίρετε!

 


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!