ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • μελιτζάνες
  • Τριμμένο νηστίσιμο κίτρινο τυρί
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500ml σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 8 ξερά κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινο γλυκο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φουσκώστε από βραδύς τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό.
  2. Ξεπλύνετε τα 2-3 φορές και βάλτε τα με μπόλικο νερό με αλάτι σε μια κατσαρόλα να βράσουνε. Καθήστε πάνω από την κατσαρόλα και ξαφρίστε μέχρι να μην βγάζει άλλο αφρό.
  3. Στο μουλτι βάλτε 2 μικρά ξερά κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα στα ρεβίθια μαζί με 2 δαφνόφυλλα και μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
  4. Αφήστε τα σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες μέχρι να βράσουν καλά. Όσο βράζουν, ψήστε τις μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές φέτες στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο. Επίσης, σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα 6 κρεμμύδια μέτρια, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε τα σκεπασμένα να ψηθούνε. Μόλις ψηθούνε, ρίξτε σπιτική σάλτσα ντομάτας (400γρ), αλάτι, πιπέρι και αφήστε τα στην άκρη.
  5. Στραγγίστε πάρα πολύ καλά τα ρεβίθια και πολτοποιήστε τα ελαφρώς με ένα πιρούνι. Ξαναστραγγίστε για να φύγουν όσο περισσότερα ζουμιά.
  6. Στο ταψί που θα στρώσετε το φαγητό, αλείψτε με ελαιόλαδο και βάλτε μια στρώση μελιτζάνες με λίγο αλάτι και λαδάκι. Μετά βάλτε τα πολτοποιημένα ρεβίθια χωρίς να έχουν καθόλου ζουμί. Μετά βάλτε την δεύτερη στρώση μελιτζάνας πάλι προσθέτοντας λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Στρώστε από πάνω τον μαϊντανό και απλώστε την σάλτσα ντομάτας από πάνω. Μετά προσθέστε μια καλή στρώση τριμμένο τυρί. Ψήστε στους 200 στο αέρα μέχρι να πάρει χρώμα και να δέσουν όλα τα υλικά.
  7. Κὀβουμε μόνο αφού έχει κρυώσει λίγο για να μην διαλυθεί! Καλή επιτυχία!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!