IMG_20160330_114926_289-750x750

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση:

  • 250γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γ ζάχαρη
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 225γρ κρύο βιτἀμ κομμένο σε κύβους

Για την γἐμιση:

  • 300γ ζάχαρη
  • 40γ αλεύρι
  • 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά
  • 2 κ σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 160ml χυμό από φρέσκα λεμόνια
  • Ζάχαρη Άχνη για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Σ᾽ενα μπόλ ανακατέψτε το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και με ένα πιρούνι πατήστε και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια θρυμματισμένη ζύμη.
  2. Στρώστε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί (23×33) και πατήστε και απλώστε την ζύμη από πάνω.
  3. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
  4. Για την γέμιση, πρώτα χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη με ένα μίξερ για τουλάχιστον 15 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα αυτό πάνω από τη βάση και ψήστε για 20 λεπτά.
  5. Μόλις το αφαιρέσετε από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει τελείως και μετά πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη. Προτού το κόψετε για να το σερβίρετε καλό είναι να έχει καθίσει και στο ψυγείο για 1 ως 2 ώρες.

Καλή επιτυχία!


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!