IMG_20160804_092422-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα κουάκερ
  • 1/2 κούπα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα αποξημένα κράνμπερι
  • 3/4 κούπας κινόα
  • 1/2 κούπα ινδοκάρυδο
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/4 κούπας ταχίνι
  • 1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλύντε το κινόα και αφήστε το να στεγνώσει. Έπειτα, προσθέστε το σε ένα μπόλ μαζί με όλα τα στεγνά υλικά
  2. Ανακατέψτε το μέλι, ταχίνι και λάδι σε ένα μικρό μπρίκι η κατσαρολάκι. Λιώστε το πάνω από χαμηλή φωτιά. Σε αυτό το σημείο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
  3. Προσθέστε τα υγρά με τα στεγνά και ανακατέψτε καλά
  4. Στρώστε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί. ( Ορθογώνιο η τετράγωνο θα ήταν καλύτερο)
  5. Ψήστε για 25 λεπτά και μετά αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν είναι ζεστό όταν προσπαθήσετε να το κόψετε θα σας διαλυθεί και αυτομάτως από μπάρες, θα γίνουν γκρανόλα!
  6. Μόλις κρυώσει λοιπόν το ταψάκι, κόψτε το σε μπάρες σε μέγεθος δικής σας επιλογής. Αποθηκεύετε σε ένα σκεύος αεροστεγές και μην ξεχάσετε να στρώσετε λαδόκολλα ανάμεσα από τα κομμάτια για να μην σας κολλήσουν!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!