tumblr_ntoc55M5I21uq5n6vo1_1280-750x750

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 φλυτζάνια καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ σούπας κανέλλα
  • ¼ κούπα σουσάμι
  • 1 βούτυρο αγνό
  • γαρύφαλλα ολόκληρα

Για το Συρόπι:

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπές νέρο
  • ½ κούπα μέλι και χυμό απο μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε τα καρύδια, την κανέλλα και το σουσάμι και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε 5 φύλλα κάτω βουτυρωμένα και δύο παρα δύο την γέμιση.
  2. Κόβουμε στο τέλος τον μπακλαβά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και βάζουμε σε κάθε ενα κομμάτι απο ένα γαρύφαλλο.
  3. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα όσπου να πάρει χρυσό χρώμα. Μέχρι να ετοιμαστεί ο μπακλαβάς, ετοιμάζουμε το συρόπι.
  4. Πρώτα βράζουμε το νερο με την ζάχαρη και 5 λεπτά μετά το βράσιμο, προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι.
  5. Βγαζουμε τον μπακλαβά απο τον φούρνο και όπως ειναι ζεστός, συροπιάζουμε με το καυτό συρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε είτε σκέτο η με παγωτό καϊμάκι! Καλή επιτυχία!

about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!